Dragnea: Autorităţile ar trebui să verifice dacă marile companii nu cumva scot ilegal profitul din ţară

Autorităţile statului ar trebui să verifice dacă marile companii din România nu cumva scot din ţară profitul prin proceduri ilegale, a opinat liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

România găzduieşte companii mari care plătesc însă un impozit mic, astfel că autorităţile statului ar trebui să vadă dacă nu cumva acestea scot din ţară profitul în mod ilegal, a declarat marţi, în faţa presei, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"S-a spus problema despre companii mari care fac afaceri în România şi care lasă puţin impozit în această ţară. Am văzut foarte mulţi români, şi la televizor, care ne certau pentru asta. Mi-a plăcut foarte mult că sunt români care sunt interesaţi ca banii care trebuie să rămână în România. Eu cred că fiecare companie care îşi desfăşoară activitatea aici trebuie să respecte legea şi cred că instituţiile statului, sigur care acum se ocupă de chestiuni mult mai importante, nişte ferme de porci, ar trebui să se uite cu atenţie dacă aceste companii respectă legea şi nu cumva scot profitul prin tot felul de proceduri care sunt ilegale", a precizat Dragnea, citat de Agerpres.

Şeful PSD a atras atenţia că, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, de exemplu, are proceduri specifice de verificare în astfel de cazuri.

"Pot verifica lucrurile astea, dacă într-adevăr doar ăla este profitul sau sunt companii care merg de ani de zile în pierdere, înseamnă că noi avem o problemă ca şi ţară, înseamnă că nu se pot face bani aici, înseamnă că fac profit în toate ţările numai în România au găsit şefi de instituţii, de companii care sunt slabi şi nu sunt în stare să facă profit aici. (...) S-a pus problema despre companii mari, care fac afaceri în România şi care lasă puţin impozit în această ţară", a arătat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne