Mazăre, din nou la audieri. Edilul şi-a luat o geacă groasă în caz că va fi cazat la răcoare

Radu Mazăre
Radu Mazăre (sursa imagine: Facebook)

UPDATE - Procurorii DNA Constanţa au dispus extinderea urmăririi penale faţă de Radu Mazăre cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

"S-a extins urmărirea penală, că doar nu putea să îmi aducă la cunoştinţă vreun lucru bun. Fiind acuzat de abuz în serviciu pentru că patru funcţionari publici care au fost trimişi în judecată în dosarul mare din 2008 nu i-am suspendat din funcţie aşa cum spune procurorul că spune la lege. Sunt nişte funcţionari publici ai primăriei care ar fi trebuit să fie suspendaţi din funcţie", a precizat Radu Mazăre, citat de B1 Tv,

***

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, se bucură de tot mai multă atenţie din partea procurorilor anticorupţie. Vineri, edilul a fost chemat din nou la audieri, la sediul DNA, pentru a da explicaţii într-un dosar de corupţie care vizează vânzarea unui teren din staţiunea Mamaia de către Consiliul Local Constanţa.

"Astăzi merg la DNA Constanţa într-un dosar în care sunt vreo două-trei acuzaţii, una dintre ele fiind pentru un teren vândut în staţiunea Mamaia, în anul 2004, terenul de sub celebra clădire castel. Castelul a fost privatizat şi terenul a fost ulterior cumpărat de la Consiliul Local, prin votul Consiliului Local şi cu evaluare. Eu sunt suspect în dosarul ăsta de la DNA Constanţa de mai multă vreme, pentru fel de fel de bazaconii din astea", a explicat Radu Mazăre, citat de Mediafax.

"Acum nu ştiu ce vrea (DNA -n.r.) să-mi aducă la cunoştinţă. Mi-am luat avocat, mă prezint la ora 13.00 şi asta e, asta este viaţa mea de zece ani. (...) Cred că judecătorii sunt singurii care te salvează şi-ţi fac dreptate. Şi mă bucur din suflet pentru prietenul meu Marian Oprişan", a mai afirmat Radu Mazăre, adăugând că nu crede că va fi reţinut, dar că, oricum, şi-a luat o geacă groasă la el.

Audierea lui Radu Mazăre, posesor al mai multor dosare penale, are loc la doar o zi de când procurorii DNA au desfăşurat percheziţii la Primăria Constanţa de unde au ridicat o serie de documente - facturi, chitanţe, extrase de cont - privind contracte încheiate de Primăria Constanţa cu mai multe firme dintre cele vizate în acest dosar, între care şi societatea omului de afaceri Sorin Strutinsky - cunoscut apropiat al edilului.

După ce a asistat la percheziţii mai puţin de o oră şi s-a asigurat că procurorii DNA nu or să îl "salte", Radu Mazăre s-a gândit să se bucure de vremea frumoasă de pe litoral şi s-a dus să se facă o tură cu caiacul. Întors la mal, edilul le-a povestit jurnaliştilor prezenţi că atunci când a plecat de acasă şi-a luat la revedere de la cei dragi, fiind pregătit de ce e mai rău.

"Când am plecat de acasă mi-am luat la revedere de la mama şi de la iubite şi dacă mă ridică asta este, dacă nu, mă dau cu caiacul. Nu îmi făcusem bagajele, dar mi-am luat haine groase", a declarat Radu Mazăre, citat de Ziua de Constanţa.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne