Pe 20 aprilie va fi demolat monumentul lui Lenin din Chişinău

Epoch Times
10.04.2012

În ziua de 20 aprilie va fi demolat monumentul lui Lenin amplasat pe teritoriul Centrului Expoziţional Moldexpo (CEIM).

Pentru asigurarea câtorva măsuri speciale de protecţie în această zi, un grup de 10 cetăţeni, în frunte cu veteranul războiului de pe Nistru Valeriu Ciobanu, a solicitat ajutor în acest sens Preşedinţiei, Parlamentului şi Guvernului.

În cadrul unei conferinţe de presă de astăzi, 10 aprilie, organizatorul Valeriu Ciobanu a precizat că urmează a fi depus un demers către conducerea ţării, declarând că „Monumentul lui Lenin este un simbol al satanităţii. Noi am pregătit ciocanele, sculele, veteranii de război vor asigura un cordon de protecţie şi vom purcede la această intenţie creştinească, fără isterizare. Când se adună 10 oameni, nu ne trebuie nici autorizaţie ca să distrugem această momâie a comuniştilor”.

Potrivit agenţiei ARENA, organizatorii au făcut un apel către rudele foştilor deportaţi ai regimului comunist sovietic să participe la această acţiune.

Mai mult, mai în glumă, Valeriu Cioban l-a invitat şi pe liderul comuniştilor Vladimir Voronin să pună umărul la distrugerea monumentului liderului bolşevic.

Precizăm că o primă încercare de a demola acest monument al lui Lenin a avut loc în vara anului 2011, astfel trei veterani ai războiului de pe Nistru, printre care şi Valeriu Ciobanu au desprins din monumentul liderului bolşevic cioburi şi le-au expediat premierului şi procurorului general, solicitând ca timp de 30 zile să distrugă toate monumentele înălţate în timpul URSS în cinstea lui Lenin, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Deşi mai multe monumente ale lui Lenin au fost demolate după prăbuşirea puterii sovietice, totuşi încă cel puţin 13 statui ale acestuia există în localităţile din Republica Moldova.

În acelaşi timp şi autorităţile de la Anenii Noi ar urma ca joi să decidă demontarea monumentului lui Lenin din acest oraş, un proiect de hotărâre fiind inclus pe agenda consiliului local.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor