PDL depune la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pentru Educaţie

Cezar Preda, PDL, conferinţă de presă
Cezar Preda, PDL, conferinţă de presă (Epoch Times România)
Epoch Times România
18.09.2012

PDL va depune vineri, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă pentru Educaţie, a informat marţi, într-un comunicat, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda. Decizia a fost luată în Biroul Permanent Naţional din cadrul partidului.

"Este prima moţiune pe care PDL o depună la adresa Guvernului Ponta după ce democrat-liberalii au intrat în opoziţie", a declarat Cezar Preda.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat luni la Târgu Jiu, la deschiderea noului an şcolar, că, din punctul lui de vedere, este necesar şi util ca "faimoasa clasă pregătitoare" să funcţioneze de anul viitor în cadrul grădiniţei, nu al şcolii, susţinând că autorităţile "au dat bătăi de cap părinţilor".

Cezar Preda a precizat că "destabilizarea sistemului de învăţământ nu s-a oprit", criticând votarea de către Senat a prevederilor privind bacalaureatul profesional, despre care a evidenţiat că reprezintă "o formă comunistă de a da o hârtie".

Conform lui Cezar Preda, prin moţiunea simplă pe învăţământ, democrat-liberalii doresc "să tragă un semnal de alarmă" faţă de ce se întâmplă în prezent acest domeniu.

"Ce se întâmplă azi în educaţie e urmare a unui pact pe educaţie semnat de liderii politici. Anul şcolar a început cu presiune maximă, într-o săptămână au fost schimbaţi 1.000 de director de şcoli", a susţinut Preda, care l-a criticat pe Ponta pentru că, "fără o analiză temeinică", a vorbit despre desfiinţarea clasei zero.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor