PD invită din nou Blocul ACUM la discuţii. ACUM: Rămânem fermi pe poziţia noastră

Deşi abia au fost validate mandatele de deputat, nefiind încă formată o majoritate parlamentară, Candu afirma că PD ar fi oferit Blocului ACUM conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcţia de prim-ministru, dacă ar fi acceptat să participe la discuţii cu ei.
Blocul ACUM Platforma DA şi PAS
Blocul ACUM Platforma DA şi PAS (Captură Foto / privesc.eu)

După un refuz primit din partea Blocului electoral ACUM, Consiliul executiv al Partidului Democrat a decis să facă o nouă ofertă la dialog adresată iarăşi Blocului ACUM „pe care îi aşteptăm să discutăm în zilele următoare pentru a găsi acele soluţii pentru ţară”.

Potrivit fostului preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu, invitaţia anterioară ar fi avut drept scop discutarea cu membrii Blocului ACUM pe marginea a ceea ce înseamnă „guvernare în Republica Moldova, formarea majortăţilor parlamentare şi alte mecanisme democratice legate de perioada post-electorală”. Acesta a mai specificat că ar regreta faptul că Blocul ACUM a respins imediat invitaţia PD fără a acorda o anumită şansă dialogului şi discuţiei.

„Noi considerăm că este o greşeală ceea ce au făcut colegii din Blocul electoral ACUM deoarece politica înseamnă în primul rând comunicare, dialog, arta compromisului şi oamenii politici în primul rând au responsabilitatea interesului cetăţenilor şi a ţării şi nu interesele de partid, de grup sau individuale”, a declarat Candu, membru al Partidului Democrat, fracţiune politică despre care cei mai mulţi experţi politici şi economici au afirmat că ar face politică în Republoca Moldova în interesul liderului PD, Vlad Plahotniuc, considerat a fi principalul beneficiar în furtul miliardului de dolari.

Mai mult decât atât, fostul preşedinte al legislativului a ţinut să menţioneze că dacă liderii Blocului electoral ACUM ar fi acceptat dialogul cu PD, s-ar fi convins că echipa democraţilor „este foarte flexibilă” şi chiar dacă PD are mai multe mandate în Parlament decât Blocul ACUM „noi am fi fost dispuşi să le facem unele oferte care presupun chiar un rol important în tot ceea ce înseamnă guvernare. Le-am fi oferit conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcţia de prim-ministru”.

În replică Blocul ACUM Platforma Da şi PAS a punctat într-un mesaj pe pagina sa de Facebook că rămân „fermi în poziţia noastră. Am primit mandatul de la cetăţeni să eliberăm ţara de oligarhi şi corupţie. Echipa blocului ACUM a propus un pachet de legi de deoligarhizare a statului. Invităm deputaţii responsabili să le voteze în primele şedinţe ale parlamentului.Valorile şi principiile fundamentale nu se negociază”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe