PD a înaintat o moţiune de cenzură Guvernului Sandu. Alexandru Slusari: Circ ieftin şi lamentabil

Membri PD
Membri PD (facebook.com / Dumitru Alaiba)

Fracţiunea parlamentară Partidului Democrat din Moldova a înaintat vineri, 17 octombrie, o moţiune de cenzură Guvernului Sandu. Moţiunea a fost semnată de majoritatea deputaţilor democraţi, potrivit cărora, Executivul de la Chişinău ar da dovadă de incompetenţă şi proastă gestiune, în special în domeniile social şi economic.

În textul moţiunii se spune că pe parcursul celor 4 luni de activitate, Guvernul Sandu nu a propus şi nu a realizat nici o acţiune care ar aduce beneficii economice Republicii Moldova, mediului de afaceri sau iniţiative de îmbunătăţire a infrastructurii şi vieţii cetăţenilor.

Mai mult decât atât, potrivit democraţilor, Guvernul Sandu ar fi suspendat sau anulat unele proiecte şi programe iniţiate de precedentul Guvern, condus oficial de Pavel Filip, dar formal de fostul lider PD, Vlad Plahotniuc.

„Iniţiativele PDM privind alocarea a 600 de lei de sărbători, a compensaţiilor pentru sezonul rece, programul Un medic pentru tine au fost suspendate de actuala guvernare. Auzim doar declaraţii şi o campanie de luptă împotriva opoziţiei, nimic altceva”, a declarat deputatul PD, Andrian Candu.

În opinia acestora, actualul Guvern, condus de Maia Sandu, ar fi eşuat pe dimensiunea economică şi socială, creând, în opinia democraţilor, prejudicii pentru economia statului şi interesele sociale şi economice ale cetăţenilor Republicii Moldova, în baza prevederilor Constituţiei şi a altor acte legislative, fracţiunea PDM prin prezenta moţiune de cenzură, exprimă retragerea încrederii acordate Guvernului la învestitură. Moţiunea de cenzură urmează a fi examinată la următoarea şedinţă a Parlamentului.

În acest context, preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar, Alexandru Slusari, deputat al Blocului ACUM, a specificat că raportul Comisiei de vineri a fost despre furtul miliardelor, în raport fiind de câteva ori vizat Plahotniuc şi doi actuali deputaţi.

„De ce întreaga fracţiunea PD a părăsit sala? Pentru ce a făcut acest circ ieftin şi lamentabil cu moţiunea de cenzură? Inconştient partidul simte că este responsabil pentru furtul miliardelor sau s-a luat după Candu? Nu ştiu cine real conduce acum acest partid, dar cred că alegătorii vor trage concluziile din ziua de azi”, a punctat Slusari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe