Patru câini păzesc un bebeluş abandonat. Nu îl părăsesc până când nu este salvat

Imagine ilustrativă bebeluş
Imagine ilustrativă bebeluş (pixabay.com)

Un caz interesant s-a petrecut în 2016: Un nou-născut de sex feminin abandonat în tufişuri, în Purulia, Bengalul de Vest (stat din estul Indiei) a fost protejat de patru câini maidanezi, care au aşteptat cu răbdare lângă copil până când au ajuns ajutoarele. O poveste înduioşătoare şi atemporală. Potrivit Times of India (TOI), acest incident a uimit localnicii, care şi-au reamintit cât de loiali pot fi câinii.

Patru câini vagabonzi au devenit protectorii unei fetiţe abandonate într-un container, rămânând permanent lângă bebeluş şi aşteptând să vină cineva să o salveze. Ei s-au aşezat în jurul fetiţei şi au protejat-o de orice pericol.

În cele din urmă, într-o sâmbătă dimineaţă, Ulhas Chowdhury, o profesoară la Manbhum Victoria Institution, care mergea pe jos pe lângă tufişul din apropierea casei sale în Pathardi Para, a auzit plânsetul bebeluşului.

Când Ulhas s-a apropiat de tufişuri, a văzut patru câini vagabonzi adunaţi în jurul unei fetiţe înfăşurate într-o pânză roz pal. La apariţia lui Ulhas, câinii au lătrat şi s-au aşezat aproape de fetiţă pentru a o păzi.

Ulhas a dat alarma în cartier şi a luat măsuri pentru a salva fetiţa. Vecina sa, Parveen Sen, a luat copilul în braţe şi l-a hrănit cu lapte, iar bebeluşul “a încetat imediat să plângă”.

Între timp, câinii loiali au urmat oamenii şi copilul la casa lui Ulhas, unde a rămas înainte de a fi predat poliţiei.

Agenţii de poliţie din Purulia Sadar au sunat la 24-hour Child Helpline (Linia de Ajutor a Copilului 24 ore), iar bebeluşul a fost transportat la Deben Mahato Sadar Hospital. Fetiţa, care cântărea 2,8 kilograme şi avea vârsta între 7 şi 10 zile, a fost internată la Secţia pentru nou-născuţi a spitalului.

Din fericire, bebeluşul, care a primit numele de Sania, deoarece a fost salvată într-o sâmbătă (Shanivaar), avea o stare de sănătate bună.

Dacă nu ar fi fost aceşti patru câini loiali, copilul nu ar fi fost astăzi în viaţă. Norocoasa fetiţă a fost plasată într-un centru de adopţie al statului din Bhatbandh. "Dacă nu ar fi fost câinii, probabil că am fi pierdut copilul. Suntem cu toţii recunoscători", a mărturisit Ulhas.