Descoperiţi trucul prin care un bebeluş se opreşte din plâns aproape imediat (video)


Când bebeluşul identifică mirosul mamei, corpul i se relaxează şi se calmează total.
Când bebeluşul identifică mirosul mamei, corpul i se relaxează şi se calmează total. (captură video)

Unul dintre cele mai virale videoclipuri pe Internet în ultimele zile are ca protagonist un bebeluş de trei luni care se calmează doar în momentul în care tatăl îi pune alături un tricou purtat de soţia sa. Când micuţul identifică mirosul mamei, corpul i se relaxează şi se calmează total.

Videoclipul a fost înregistrat la mijlocul lunii martie a.c. în San Francisco, SUA, atunci când mama băieţelului a ieşit să facă cumpărături, iar copilul a fost lăsat în grija tatălui. Dintr-o dată micuţul începe să plângă neîncetat şi tatăl, disperat să-l calmeze, îi pune un articol de îmbrăcăminte purtat de mama bebeluşului, în urma recomandărilor primite de la un prieten. Ca prin magie, trucul funcţionează şi pacea domneşte din nou în casă.

„Trucul“ nu este nimic mai mult decât instinct pur.

Când un copil se naşte, se recomandă ca în primele momente să petreacă cât mai mult timp posibil cu mama sa. De aceea se insistă mult pe contactul piele pe piele, care este foarte benefic atât pentru liniştea copilului cât şi pentru apropierea acestuia de sânul mamei.

Aflaţi în braţele mamei lor, nou-născuţii sunt capabili să se târască spre pieptul acesteia pentru a suge, din instinct pur, nimeni nu-i învaţă. În acest sens, unele studii ştiinţifice au ajuns la concluzia că bebeluşii se hrănesc de la mama lor deoarece îi cunosc mirosul de când erau în uter, prin intermediul lichidului amniotic.

Bebeluşii se nasc cu un simţ foarte dezvoltat al mirosului tocmai pentru a-şi asigura hrana. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care li se recomandă mamelor să nu-şi acopere mirosul natural al corpului cu parfum sau colonii, în special pe piept sau gât.

Videoclipul este doar un exemplu perfect al puternicei legături care se stabileşte între mamă şi fiu şi cum îmbrăcămintea cu mirosul acesteia poate produce un „miracol“.

Mai multe informaţii: Daily Mail