Patinaj artistic: Evgheni Pluşenko nu ştie dacă va participa la CM de la sfârşitul lui martie

Patinatorul rus Evgheni Pluşenko, campion olimpic la patinaj artistic.
Patinatorul rus Evgheni Pluşenko, campion olimpic la patinaj artistic. (SAEED KHAN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
24.01.2012

Rusul Evgheni Pluşenko, campion olimpic la patinaj artistic, a declarat marţi că are probleme fizice şi nu este sigur că va participa la Campionatele Mondiale programate între 26 martie şi 1 aprilie în oraşul francez Nice, informează AFP, citată de Agerpres.

"Sunt 50% şanse să particip la Campionatele Mondiale", a indicat Pluşenko, care concurează în prezent la Campionatele Europene din oraşul britanic Sheffield.

"Am fost la un pas să mă retrag de la Euro", a declarat pentru presa rusă patinatorul în vârstă de 29 de ani. Pluşenko are probleme cu spatele de când a sosit în Anglia şi acuză dureri la un genunchi operat în urmă cu mai multe luni.

"E foarte greu să fii competitiv când nu eşti în formă maximă. Din acest motiv, mă voi opera din nou la genunchi cât mai repede posibil. Nimeni nu ştie de cât timp voi avea nevoie ca să mă recuperez total după operaţie", a explicat el.

Campion olimpic în 2006, campion mondial (2001, 2003, 2004) şi de şase ori campion european, Pluşenko a trebuit să treacă prin calificări pentru a participa la CE, deoarece nu a mai concurat după Olimpiada de la Vancouver din 2010. Rusul s-a calificat luni seara pentru programul scurt la CE de la Sheffield.

În 2010, el a fost suspendat, până în iunie 2011, de către Federaţia internaţională (ISU), deoarece a participat la spectacole pe gheaţă, după ce anunţase că nu poate concura, din cauza unei accidentări, la CM de la Torino. Patinatorul încălcase şi regulamentul federaţiei ruse de specialitate, care interzice unui sportiv să se retragă de la o competiţie, pentru a câştiga bani participând la spectacole, fără a avea permisiunea forului în acest sens.

ISU a ridicat în final suspendarea lui Pluşenko. Sportivul a devenit în decembrie pentru a noua oară campion al Rusiei, la prima sa apariţie într-o competiţie oficială după JO 2010.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor