PAS: La primăria Chişinău există scheme prin care municipiul a pierdut zeci de hectare de teren

Primăria municipiului Chişinău
Primăria municipiului Chişinău (Epoch Times)
Tatiana Chiriac
23.07.2020

Municipiul Chişinău ar putea pierde un teren de 62 de ari, iar responsabilă de acest lucru ar fi şefa Direcţiei generale arhitectură urbanism şi relaţii funciare, Svetlana Dogotaru, anunţă Partidul Acţiune şi Solidaritate, menţionând că a solicitat începerea unei anchete de serviciu pe numele acesteia pentru eliberarea ilegală a certificatelor de urbanism şi gravele încălcări admise.

PAS susţine că darea în arendă a unui teren municipal la preţ redus, construirea complexului locativ pe terenul arendat şi în final privatizarea acestuia, este una din schemele prin care municipiul Chişinău a pierdut zeci de hectare de teren.

„În aşa mod pe parcursul anilor, bugetul oraşului Chişinău a fost prejudiciat de zeci de milioane de lei. Complice la o astfel de schemă este şi şefa Direcţiei Generale Arhitectură Urbanism şi Relaţii Funciare, Svetlana Dogotaru”, se arată într-un comunicat al formaţiunii.

Astfel, deşi există o prevedere expresă a legislaţiei care interzice eliberarea unor acte permisive de urbanism pentru proiectarea şi construcţia pe terenuri arendate, Svetlana Dogotaru, a emis certificat de urbanism pentru proiectarea unui complex de blocuri cu 9 etaje pe un teren municipal de 62 ari.

PAS subliniază că firma care a arendat şi va construi este TCI Prim SRL, care ulterior, va privatiza acest teren la un preţ normativ. La şedinţa Consiliului municipal de joi, consilierul PAS Roman Cojuhari a solicitat Primarului General să anuleze certificatul de urbanism emis fiind începută o anchetă de serviciu pe numele Svetlanei Dogotaru pentru gravele încălcări admise.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor