PAS a depus un denunţ penal împotriva lui Plahotniuc: Uzurpatorii trebuie pedepsiţi

Maia Sandu a declarat că nu are încredere în Procuratura Generală, pe care o consideră a fi capturată, coruptă, cu toate acestea formaţiunea pe care o reprezintă a depus un denunţ penal împotriva liderului PD, Vlad Plahotniuc, pentru uzurparea puterii în stat.
Maia Sandu, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate
Maia Sandu, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (Captură Foto / privesc.eu)

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a depus joi, 21 septembrie, la Procuratura Generală, un denunţ penal împotriva cetăţeanului Plahotniuc Vladimir cerând tragerea acestuia la răspundere pentru uzurparea puterii în stat. Conform prevederilor constituţionale ale Republicii Moldova, suveranitatea aparţine poporului, iar Constituţia spune clar că nici o persoană, grup de persoane, sau partid politic nu pot folosi puterea în scopuri proprii aşa cum se întâmplă la noi, a menţionat preşedintele PAS, Maia Sandu.

„Ştim cu toţii că Procuratura Generală este o instituţie capturată, coruptă dar asta nu înseamnă că îi lăsăm să-şi vadă de treabă în pace. Suntem aici pentru a insista ca această instituţie să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi dacă nu vor face acest lucru, noi îi sfătuim să se gândească bine pentru că uzurpatorii nu sunt veşnici şi atunci, când cei care îi protejează astăzi, în special Plahotniuc, vor răspunde pentru abuzurile pe care le comit, vor trebui să răspundă şi cei care nu iau măsuri şi nu sancţionează abuzurile comise”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Aceasta a explicat că, după alegerile parlamentare din 2014, Partidul Democrat a luat doar 15 la sută, adică 19 mandate, fiind pe locul patru în lista partidelor care au intrat în Parlament, iar în prezent sondajele arată că sprijinul popular pentru PD este de doar 4 la sută. Totuşi, Plahotniuc a reuşit prin „şantaj şi corupţie” să încropească o majoritate parlamentară şi „să controleze toate puterile în stat”.

„Puterea legislativă. Parlamentul este doar o maşinărie de vot pentru că toate deciziile sunt impuse de către Vladimir Plahotniuc. Plahotniuc controlează astăzi toată puterea executivă, vedem că toate deciziile sunt adoptate şi chiar anunţate de către Plahotniuc, iar Guvernul se întruneşte în şedinţe formale doar pentru a confirma ceea ce le indică şeful lor.

La fel, puterea judecătorească este controlată de către această persoană. În primul rând Procuratura, fapt despre care am aflat atunci când a fost făcută publică informaţia despre anexa semnată de către partidele care au convenit acordul AIE2 şi atunci Procuratura a revenit Partidului Democrat. Acelaşi lucru se întâmplă şi în justiţie pentru că prin intermediul Consiliul Superior la Magistraturii, care este iarăşi controlat de către PD, Plahotniuc reuşeşte să impună şi să numească în funcţie toţi judecătorii obedienţi”, a specificat liderul PAS, conform privesc.eu.

Totodată, întrebându-se retoric „Cine este Vladimir Plahotniuc?”, Maia Sandu a punctat că acesta este o persoană anonimă care şi-a propus să sugrume Republica Moldova. Preşedintele PAS consideră că Plahotniuc îşi bate joc de moldoveni, după ce a adus Moldova într-o criză profundă - atât economică cât şi de valori - şi, mai ales, încearcă zi de zi să spulbere încrederea cetăţenilor RM în viitorul acestei ţări şi în faptul că aici, în RM, oamenii cinstiţi, oneşti pot să aibă o viaţă normală. „Noi cerem ca uzurpatorii să fie pedepsiţi”, a conchis Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe