Partidul lui Oprea îşi deschide porţile pentru Valerian Vreme, acuzat de corupţie în dosarul Microsoft

Andrei Pricopie
12.01.2015

alte articole

Valerian Vreme
Valerian Vreme (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
12.01.2015

Deputatul Valerian Vreme, acuzat de corupţie în dosarul Microsoft, a intrat în echipa generalului Gabriel Oprea, urmând să activeze în cadrul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor.

Valerian Vreme a precizat că vrea să facă echipă cu primarul municipiului Oneşti, Laurenţiu Neghină, care a fost susţinut în alegeri de partidul lui Oprea.

"Am mai multe proiecte cu primarul municipiului Oneşti, între care şi unul aflat în derulare, cel privind înfrăţirea cu un oraş din Republica Moldova. Vreau să devin mai eficient pentru comunitatea locală din Oneşti. De altfel, este de notorietate colaborarea mea cu primarul Neghină de-a lungul ultimilor ani în realizarea de obiective comune. Înscrierea mea în UNPR nu face altceva decât să oficializeze o relaţie de susţinere în beneficiul administraţiei locale, implicit a populaţiei din zona Oneşti, unde am fost ales deputat", a precizat Valerian Vreme, citat de hotnews.ro.

Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) a mai câştigat astfel încă un parlamentar, al 49-lea mai exact. Valerian Vreme a fost, până în mai 2013 membru al PDL, după care s-a înscris în PMP, de unde s-a autosuspendat când a explodat dosarul Microsoft.

Megadosarul de corupţie legat de licenţele Microsoft pentru şcoli, în care DNA estimează un prejudiciu de un miliard de euro, a zguduit scena politică românească când DNA a cerut ridicarea imunităţii şi începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri acuzaţi că ar fi luat mită sume fabuloase de bani pentru a favoriza mari firme ca să obţină contracte cu statul.

Cei nouă foşti miniştri implicaţi în dosar sunt: Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Alexandru Athanasiu, Daniel Funeriu, Valerian Vreme, Şerban Mihăilescu, Gabriel Sandu, Adriana Ţicău şi Mihai Tănăsescu.

Valerian Vreme, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada septembrie 2010 - februarie 2012, este suspectat de DNA că a săvârşit infracţiuni de abuz în serviciu în perioada în care avea calitatea de ministru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor