Se cere din nou plecarea lui Chiuariu din PNL. Alina Gorghiu i-a dat termen până pe 23 ianuarie

Tudor Chiuariu
Tudor Chiuariu (Epoch Times România)

Senatorul PNL Tudor Chiuariu, posesor al unei condamnări cu suspendare în dosarul "Poşta Română", aflat acum sub control judiciar, suspectat fiind de trafic de influenţă, spălare de bani şi aderarea la un grup infracţional organizat în faimosul dosar al retrocedărilor ilegale în care este arestat şi pesedistul Viorel Hrebenciuc, este invitat, din nou, să plece din partid.

Preşedintele PNL Alina Gorghiu i-a cerut lui Chiuariu să-şi dea demisia din PNL până cel târziu pe 23 ianuarie, când va avea loc prima şedinţă din 2015 a formaţiunii, în caz contrar, urmând a solicita excluderea acestuia din partid, au declarat pentru Mediafax surse din partid. Decizia luată de şefa PNL vine în contextul în care procurorii DNA l-au acuzat pe Chiuariu că a luat mită 2 milioane de euro ca să intervină în dosarul retrocedărilor de terenuri, banii fiind disimulaţi prin încheierea unui contract de asistenţă juridică.

Aceasta nu este însă prima solicitare de acest tip care îl vizează pe Tudor Chiuariu. Fostul ministru al Justiţiei a mai fost invitat să plece din partid între cele două tururi de preşedintele formaţiunii de atunci, Klaus Iohannis, însă nu a pus prea tare la suflet sugestia acestuia.

Amintim că, în contextul alianţei cu Monica Macovei şi a asigurării date de Iohannis că va respecta o serie de principii ce ţin de statul de drept şi democraţie invocate de aceasta, jurnaliştii l-au întrebat pe cel care era atunci prezidenţiabilul ACL ce are de gând să facă partidul în cazul celor doi colegi ai săi certaţi cu legea - senatorii Daniel Akos Mora, declarat incompatibil de Curtea Supremă, şi Tudor Chiuariu, condamnat definitiv trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

"Situaţia este de natură juridică, dar vă dau un răspuns care reprezintă opţiunea mea. Cred că Akos Mora trebuie să plece din Parlament, optimal ar fi să-şi dea demisia, dacă nu, atunci Senatul să voteze pentru încetarea mandatului domniei sale, iar în cazul lui Tudor Chiuariu, cred că un pas înţelept din partea domniei sale ar fi să plece din PNL", declara Iohannis în decembrie.

Astfel că, după mai bine de 10 luni de când Tudor Chiuariu, în prezent membru al Comisiei Juridice din Parlament, a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă, Iohannis decidea să ridice problema public. Dacă Akos Mora a urmat în scurt timp recomandarea acestuia de a părăsi formaţiunea, "sacrificâdnu-se" înainte de turul doi al prezidenţialelor, Tudor Chiuariu îi transmitea lui Iohannis că ar face mai bine să se concentreze pe problemele reale ale României.

"În opinia mea, nu am niciun motiv să plec din PNL. Acea decizie a instanţei e una nedreaptă, se va dovedi asta mai devreme sau mai târziu, eu nu am ce să-mi reproşez. Sunt dispus oricând să port o dezbatere publică pe acest subiect, dacă domnul Iohannis crede că are argumente, îl aştept la o dezbatere.

Eu îl voi vota pe domnul Iohannis, cred că e doar o scăpare, a fost prost consiliat, îi sugerez să se concentreze pe problemele reale ale României şi pe atribuţiile mandatului de preşedinte", preciza atunci Tudor Chiuariu.

Lucrurile s-au complicat însă acum pentru Chiuariu, de vreme ce procurorii DNA îi "suflă din nou în ceafă". Dacă va pleca din partid de bunăvoie sau nu, rămâne încă de văzut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne