Partidul lui Merkel aprobă acordul pentru “marea coaliţie” cu social democraţii

Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

Partidul conservator al cancelarului german Angela Merkel a aprobat luni acordul privind crearea unei mari coaliţii cu social democraţii (SPD). Dar, în ciuda deciziei, tensiunile interne din partid sunt imposibil de ignorat.

Doar 27 din cei 975 delegaţi ai Partidului Creştin Democrat (CDU) la conferinţa organizată de formaţiunea politică în Berlin au votat împotriva planului de formare a unui nou guvern.

Totuşi, mulţi membri ai partidului sunt nemulţumiţi din cauza concesiilor făcute de Merkel în favoarea SPD. Se profilează o dezbatere în legătură cu eventualitatea ca partidul să adopte o poziţie de dreapta pentru a câştiga înapoi alegătorii pierduţi.

Merkel a apărat decizia de a ceda social democraţilor controlul asupra Ministerului Finanţelor, în timp ce CDU va deţine Ministerul Economiei.

Cancelarul german a încercat să formeze un guvern de coaliţie de la alegerile parlamentare din septembrie 2017. Partidul lui Merkel a câştigat majoritatea voturilor, însă a pierdut o parte din voturi în favoarea partidului Alternativa pentru Germania (AfD).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe