Partidul controlat de Voiculescu a ratat negocierile cu PSD: Anunţă că „refuză orice compromis” şi merge singur la alegeri

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Florin Chirila/Epoch Times)

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) controlat de mogulul de presă Dan Voiculescu a anunţat, marţi, într-un comunicat, că membrii săi nu vor candida pe listele altui partid la alegerile parlamentare din luna decembrie, pe motiv că ”refuză orice compromisuri politice”. Vestea vine la foarte puţin timp după ce Marcel Ciolacu, liderul PSD a precizat că social-democraţii vor merge singuri la parlamentare, fără nicio alianţă cu alte formaţiuni.

„Referitor la informaţiile privind anumite negocieri pentru alegerile parlamentare, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) precizează că, pentru moment, principala prioritate politică a partidului o reprezintă alegerile locale.

Respingând orice înţelegeri netransparente, umaniştii îşi susţin necondiţionat propriii candidaţi, având deplină încredere în capacitatea lor de a oferi soluţii concrete şi eficiente pentru problemele cu care se confruntă comunităţile locale”, au anunţat liderii PPU pe website-ul partidului.

Totodată, sursa citată precizează că strategia PPU (social-liberal) pentru alegerile parlamentare „va fi definitivată în forurile de conducere ale partidului”, iar termenul ar fi „prima decadă a lunii octombrie”.

„- Criteriile de promovare pe listele de candidaţi sunt competenţa profesională dovedită şi capacitatea de a genera soluţii pentru problemele cu care se confruntă largi categorii sociale.

- Candidaţii PPU (social-liberal) vor candida exclusiv pe listele propriului partid, refuzând orice formă de compromisuri politice” sunt cele două „repere esenţiale” pe care Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) susţine că şi le va „asuma” în determinarea strategiei partidului la parlamentare.

În final, PPU declară că „susţine necondiţionat interesele clasei de mijloc, precum şi necesitatea de a combate ferm orice formă de abuz de putere împotriva cetăţenilor”.

Reamintim că, marţi, Consiliul Politic Naţional al PSD a decis cu 66 de voturi "pentru" şi două "împotrivă", ca PSD să meargă singur în alegerile parlamentare. Practic, astăzi au fost respinse propunerile de alianţă cu partidul lui Dan Voiculescu - PPU - care ceruse 20% din locurile eligibile pentru parlamentare sau posibilitatea să-şi formeze grupuri separate în Camera Deputaţilor şi Senat, precum şi alianţa cu partidele lui Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, relatează Europa Liberă. Ieri, în ajunul şedinţei Consiliului Politic Naţional, Marcel Ciolacu şi echipa de conducere a PSD au avut o ultimă rundă de negocieri cu reprezentanţii Pro România, ALDE şi PPU. Atât negocierile cu Pro România, cât şi cu ALDE ar fi durat foarte puţin, după ce reprezentanţii PSD „au dat de înţeles că nu doresc o alianţă pentru parlamentare şi că totul este doar de faţadă”. Detalii aici.