PSD merge singur în alegeri. Partidul lui Dan Voiculescu venise cu pretenţii uriaşe

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis marţi, cu 66 de voturi "pentru" şi două "împotrivă", ca PSD să meargă singur în alegerile parlamentare.

Practic, astăzi au fost respinse propunerile de alianţă cu partidul lui Dan Voiculescu - PPU - care ceruse 20% din locurile eligibile pentru parlamentare sau posibilitatea să-şi formeze grupuri separate în Camera Deputaţilor şi Senat, precum şi alianţa cu partidele lui Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, relatează Europa Liberă.

Ieri, în ajunul şedinţei Consiliului Politic Naţional, Marcel Ciolacu şi echipa de conducere a PSD au avut o ultimă rundă de negocieri cu reprezentanţii Pro România, ALDE şi PPU. Atât negocierile cu Pro România cât şi cu ALDE ar fi durat foarte puţin, după ce reprezentanţii PSD „au dat de înţeles că nu doresc o alianţă pentru parlamentare şi că totul este doar de faţadă”.

În cazul celor două partide, a contat foarte mult faptul că nu au sprijinit-o pe Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei. De altfel, în şedinţa anterioară a conducerii PSD, Vasile Dîncu a propus ca partidele care vor să încheie o alianţă pentru parlamentare să îşi retragă acum candidaţii pentru locale.

Pe de altă parte, deputaţii care aparţin de Partidul Puterii Umaniste aşteptau încrezători că PSD va accepta alianţa cu partidul lui Dan Voiculescu, cel care controlează trustul de presă Intact.

„Aseară ştiam că s-au înţeles. Douăzeci de locuri sau minim grupuri în Cameră şi Senat. Nu ştiu ce s-a întâmplat azi noapte”, a declarat pentru Europa Liberă un deputat PPU.

O ultimă soluţie pentru ca parlamentarii PPU să participe alături de PSD la parlamentare ar fi ca aceştia să candideze pe lista social-democraţilor. De altfel, modelul a fost folosit şi la europarlamentare, când Dan Voiculescu a impus trei nume pe lista PSD.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne