Parlamentar rus acuză SUA de amestec în alegerile locale din Moscova

Arestări violente în Moscova, 27 iulie 2019
Arestări violente în Moscova, 27 iulie 2019 (Serghei Bobilev / Getty Images)

Un parlamentar rus senior a acuzat, joi, Statele Unite, că se amestecă în alegerile locale din Moscova, ce vor avea loc luna viitoare, prin organizarea a ceea ce el a numit provocări în capitala rusă, a informat agenţia de ştiri RIA.

Andrei Klimov, parlamentarul care prezidează Comisia pentru Apărarea Suveranităţii din Senat, a declarat că o serie de proteste din ultimele săptămâni la Moscova au prezentat semne de „imixtiune străină”, a informat RIA.

„Am spus înainte că Statele Unite şi susţinătorii lor vor încerca să folosească alegerile pentru legislatura oraşului Moscova în scopul de a organiza provocări şi încercări de influenţare. Din păcate, presupunerea noastră ... a fost confirmată ", a spus el, fără să ofere dovezi.

Moscova este zguduită de un şir de proteste după ce biroul electoral a respins candidatura membrilor opoziţiei pe motiv că listele cu semnături nu sunt alcătuite corect.

Măsura a declanşat proteste mai viguroase decât de obicei, care, în ultimele două săptămâni au fost înăbuşite brutal de poliţia moscovită la ordinele Kremlinului.

Organizaţiile civile au semnalat o serie de abuzuri, precum interogatorii conduse în timpul nopţii şi percheziţii extinse ale apartamentelor liderilor opoziţiei din capitala rusă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe