Parchetul General a găsit un vinovat în cazul violului din Vaslui - procurorul de şedinţă [surse]

Tiberiu Niţu
Tiberiu Niţu (Epoch Times România)

Parchetul General şi-a finalizat ancheta în cazul fetei violate de şapte tineri şi a ajuns la concluzia că procurorul de şedinţă, Ingrid Botezatu, din cadrul Parchetului pe lângă Judecătoria Vaslui, şi-a exercitat funcţia cu gravă neglijenţă.

Surse judiciare au declarat, luni, pentru Agerpres că în urma verificărilor s-a constatat indicii privind comiterea de către Ingrid Botezatu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui şi procuror de şedinţă, a unei abaterii disciplinare - exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă - constând în neverificarea în termenul prevăzut de lege a legalităţii şi temeiniciei deciziei Judecătoriei Vaslui prin care s-a înlocuit arestul preventiv cu o altă măsură mai uşoară în cazul tinerilor acuzaţi de viol.

"Ca urmare a finalizării verificărilor efectuate, la data de 27 iulie 2015 a fost trimis la Inspecţia Judiciară documentul conţinând concluziile acestor verificări, pentru a fi avut în vedere la cercetarea disciplinară a magistraţilor dispusă de către inspectorii din cadrul Inspecţiei", reiese dintr-un comunicat remis de Parchetul General.

La data de 25 iunie 2015, conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus efectuarea unor verificări, prin procuror anume desemnat, cu privire la modalitatea în care procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au asigurat reprezentarea Ministerului Public în dosarul violului de la Vaslui.

În toamna anului trecut, şapte tineri din Vaslui au sechestrat şi violat, ore în şir, o elevă de 18 ani, până când aceasta a leşinat. Potrivit declaraţiilor victimei, după ce a leşinat, tinerii au stropit-o cu alcool pentru a-şi reveni, după care au violat-o din nou. La niciun an de la viol, cei şapte, acuzaţi de viol în formă agravată şi lipsire de libertate în mod ilegal, au fost puşi în libertate, ceea ce a stârnit un val naţional de revoltă.

Cei şapte tineri au fost trimişi în judecată pe 8 decembrie 2014 în stare de arest preventiv. Pe 2 aprilie 2015, trei dintre tineri şi-au recunoscut faptele şi au cerut să fie judecaţi prin procedura simplificată, iar la acelaşi termen un magistrat a decis ca ei să fie judecaţi în arest la domiciliu.

Ulterior, instanţa a decis ca şi ceilalţi patru tineri care nu şi-au recunoscut vina să fie plasaţi în arest la domiciliu, măsură schimbată apoi cu controlul judiciar pentru toţi cei şapte acuzaţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne