Papahagi: Iohannis n-a zis nici pâs despre votul prin corespondenţă la întâlnirea cu românii din Spania

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
14.07.2015

După ce l-a criticat că s-a grăbit să plece mai repede în Spania, în loc să îi primească la Cotroceni pe tinerii unionişti plecaţi în marş de la Chişinău, Adrian Papahagi s-a declarat nemulţumit şi de alocuţiunea preşedintelui Klaus Iohannis de la întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii româneşti care l-au întâmpinat acolo.

"Klaus Iohannis n-a zis nici pâs despre votul prin corespondenţă la întâlnirea cu românii din Spania. A citit doar textul în limbă de lemn redactat de MAE şi revizuit de geniile de la Cotroceni. N-a transmis nicio emoţie, n-a articulat nimic concret. Numai clişee ("să fiţi lideri în comunităţile voastre", bla-bla, bla-bla). În loc de reprezentarea diasporei şi votul la distanţă le-a vorbit românilor la Madrid despre strategia de apărare.

Îmi devine tot mai clar. Sistemul va continua să-l poarte pe Preşedinte împreună cu prima doamnă să întâlnească şi ceilalţi regi şi preşedinţi ai lumii şi îi va furniza rumeguşul de citit cu fiecare ocazie. Doamna Iohannis îşi va etala în continuare rochiile înflorate şi braţele dezgolite, indiferent de moment şi sezon, în marile palate europene. Pentru idealul care ne-a scos în stradă în noiembrie 2014 şi de atâtea alte ori va trebui să luptăm în continuare singuri", a declarat Adrian Papahagi, membru fondator M10.

Pentru a citi discursul preşedintelui Klaus Iohannis susţinut în faţa reprezentanţilor comunităţii româneşti din Spania intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor