Adrian Papahagi: Turism plăcut, domnule Preşedinte!

Adrian Papahagi (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
13.07.2015

Decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a pleca din ţară cu o zi înainte de întrevederea cu Regele Spaniei, în loc să îi primească la Cotroceni pe tinerii basarabeni unionişti porniţi în urmă cu o săptămână în marş din Chişinău, a fost criticată dur de profesorul universitar Adrian Papahagi, unul dintre membrii fondatori ai partidului M10.

"Klaus Iohannis a ajuns preşedinte graţie mobilizării din diaspora şi valului de indignare care a însoţit umilirea românilor din diaspora. Care este răspunsul său? Astăzi (duminică - n.r.), într-un moment simbolic, putea să primească tinerii unionişti la Cotroceni. Ghinion. Preşedintele a preferat să plece la Madrid cu o zi înainte de întrevederea cu Regele Spaniei, cu un avion adus special la Sibiu. Putea pleca la Madrid seara, după primirea tinerilor care au parcurs pe jos drumul Chişinău-Bucureşti.

La Madrid se va întâlni cu membri ai imensei comunităţi româneşti. Ce le va spune? Că în 2016 cei 3,5 milioane de români din diaspora vor fi reprezentaţi doar de 5 deputaţi (în loc de 4), fiindcă aşa au bătut palma blatiştii de la PNL şi PSD. Că despre votul electronic nici nu se discută, iar cu cel prin corespondenţă rămâne cum am stabilit. Turism plăcut, domnule Preşedinte!", a declarat Adrian Papahagi.

În opinia acestuia, preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să înţeleagă mandatul reformist şi simbolic pe care i l-a dat naţiunea şi să aibă curaj să ia deciziile potrivite.

"Trebuie să ai curaj ca politician. Poţi primi 30 minute la Bucureşti nişte tineri basarabeni patrioţi. Nu e nevoie să faci declaraţii inflamate după aceea", a precizat Papahagi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor