OZN-ul zărit în Chile în 2013 “nu este creat de om”

OZN în Chile, 2013
OZN în Chile, 2013 (Captură Youtube.)

Guvernul chilian a confirmat faptul că OZN-ul zărit în Chile în 2013 “nu este un obiect cunoscut şi creat de om.”

Oficialii chilieni au difuzat un clip video după finalizarea unei investigaţii cuprinzătoare şi au anunţat într-un raport că ei nu pot recunoaşte misteriosul obiect.

Mai mult, oficialii au confirmat faptul că discul argintiu văzut în clipul video a avut un diametru de aproximativ 10 metri şi a efectuat mişcări verticale şi orizontale pe care niciun alt avion creat de om nu le-ar putea face, conform rapoartelor media din Chile.

Savanţii de la Centrul pentru Studierea Fenomenelor Aeriene Anormale (CEFAA) au confirmat faptul că “nu este vorba de niciun fenomen meteo sau orice alt obiect cunoscut şi creat de om.”

Clipul video a fost realizat iniţial în aprilie 2013 de către minerii care lucrau la mina de cupru Collahuasi din nordul statului Chile.

Iniţial, ei au ales să nu publice clipul, temându-se să nu fie ridiculizaţi, dar ulterior l-au arătat unuia dintre şefii lor care a insistat să trimită copii ale materialului către CEFAA, în februarie 2014.

Martorii, care au ales să rămână anonimi, au susţinut că obiectul a plutit pe cer timp de peste o oră şi nu a scos niciun sunet.

Conform rapoartelor publicate în iulie 2014, Biroul Chilian de Meteorologie a confirmat faptul că cerul era senin în ziua respectivă şi că nu au fost înregistraţi niciun fel de nori lenticulari (nori care capătă forma unei farfurii).

La rândul său, José Lay, director pentru probleme internaţionale în cadrul CEFAA, a exclus posibilitatea ca acel OZN să fi fost o dronă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.