Astronaut NASA de pe Staţia Spaţială evită o întrebare despre OZN-uri


Astronautul Joseph Acaba de la NASA.
Astronautul Joseph Acaba de la NASA. (Captură Foto)

În anul 2012, în cadrul unei transmisii în direct de pe Staţia Spaţială Internaţională, astronautul NASA Joseph Acaba a răspuns unor întrebări ale unei televiziuni spaniole, inclusiv una despre OZN-uri.

Dar, pasionaţii de OZN-uri şi bloggerii au susţinut că astronautul a cam evitat răspunsul la întrebarea dacă a văzut vreun OZN în timp ce se afla pe Staţia Spaţială Internaţională (SSI).

“Se pare că el a fost întrebat despre OZN-uri prin intermediul unei transmisii în direct de pe SSI dar, aparent, astronautul a ezitat câteva secunde”, a raportat în urmă cu câteva zile UFO Sightings Daily. “De asemenea, se pot auzi oamenii de pe Pământ aplaudând persoana care a pus acea întrebare. A fost o transmisie în direct de pe SSI, aşadar tehnicienii nu au reuşit să editeze întrebarea şi să o şteargă. Astronautul este din Puerto Rico, dar, totuşi, nu apare pe lista actualului echipaj al SSI.”

Joseph Acaba s-a aflat pe SSI în perioada 17 mai 2012 – 17 septembrie 2012. Părinţii astronautului sunt din Puerto Rico, însă el este din sudul Californiei.

Înregistrarea video a fost realizată aparent în 2012, însă aşa cum susţine Huffington Post, este posibil sa fi fost probleme la traducere şi el să nu fi înţeles ce a fost întrebat.

În înregistrarea video, o persoană îl întreabă: “Aţi văzut obiecte neidentificate în spaţiu?”

Astronautul râde şi întreabă: “Obiecte pe Pământ?” Apoi adaugă: “Nu prea înţeleg întrebarea dar ... putem vedea lumea de aici şi obiectele din spaţiu precum Marte, Luna...”

Website-urile dedicate fenomenelor OZN deseori analizează materialele video filmate şi publicate de SSI şi încearcă să găsească OZN-uri capturate de camera staţiei.

Cu câteva săptămâni în urmă, o pată albă a fost zărită în apropierea staţiei spaţiale iar săptămâna trecută, trei presupuse OZN-uri au fost zărite deasupra oraşului mexican Guadalajara.

Înregistrarea video cu acele obiecte a fost postată pe youtube în 6 decembrie şi în materialul video se pot vedea trei obiecte care se mişcă pe cer, în timpul zilei, înainte să dispară complet.

În lunile recente, au fost postate pe Internet un număr tot mai mare de materiale video cu presupuse OZN-uri care zboară deasupra Mexicului, inclusiv în jurul unor vulcani.