OUG privind interceptările, pe masa Senatului. Tăriceanu: Trebuie respinsă, este neconstituţională

Ordonanţa de urgenţă privind interceptările - soluţia de moment oferită de Guvernul Cioloş în urma deciziei CCR care a spart Binomul - urmează să intre în dezbaterea Senatului, iar apoi va merge şi la Camera Deputaţilor, care este for decizional.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

O discuţie în Parlament asupra ordonanţei de urgenţă privind interceptările ar fi "o greşeală imensă" pentru că este neconstituţională, este de părere preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Ordonanţa are un viciu de fond, este neconstituţională şi prevederile constituţionale sunt extrem de clare: nu se poate modifica prin OUG legislaţia referitoare la drepturile şi libertăţile fundamentale. Ar fi o greşeală imensă a Parlamentului dacă ar intra în discuţie pe ordonanţă. (...)

Ordonanţa trebuie respinsă, iar din conţinutul ei putem să luăm acele texte pe care le considerăm oportune şi să mergem mai departe cu o propunere legislativă care să reglementeze situaţia interceptărilor", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Preşedintele ALDE propune crearea unei autorităţi naţionale independente de interceptări sub autoritatea Parlamentului, care să aibă responsabilitatea tuturor interceptărilor, mai puţin cea de siguranţă naţională.

"Încă nu am discutat cu PSD. Regretul meu este că în acest moment, în care noi asistăm la un atentat la drepturile şi libertăţile individului, un partid ca PNL rămâne tăcut", a adăugat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne