Orban şi Cîţu, la poarta lui Ciorbea: Să atace ordonanţa privind supraimpozitarea contractelor part-time!

Avocatul Poporului trebuie să atace la Curtea Constituţională ordonanţa privind plata CAS şi CASS pentru angajaţii part-time, au solicitat liberalii, care au depus o sesizare oficială în acest sens.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Însoţit de senatorul Florin Cîţu, preşedintele PNL Ludovic Orban a mers la Avocatul Poporului pentru a depune o sesizare prin care solicită instituţiei conduse de Victor Ciorbea să atace la CCR ordonanţa care supraimpozitează contractele de muncă part-time, argumentând că actul normativ încalcă cinci articole din Constituţie şi două legi.

"Am depus sesizare la Avocatul Poporului pentru a determina instituţia să invoce excepţie de neconstituţionalitate privitoare la ordonanţa 4, care reglementează plata contribuţiilor de asigurări sociale şi plata contribuţiilor de asigurări de sănătate la nivelul salariului minim brut pentru cei care lucrează part-time. Noi considerăm că sunt încălcate cinci articole din Constituţie.

Articolul 1, privind supremaţia Constituţiei şi a legilor ţării, deoarece sunt încălcate două legi – legea transparenţei în administraţia publică şi, de asemenea, este încălcat Codul fiscal. Considerăm că acest act normativ reflectă disperarea Guvernului, foamea de bani şi dorinţa de a scoate bani din piatră seacă, de la orice fel de cetăţean şi de la orice fel de companie prin orice fel de mijloace, chiar dacă ele sunt contrare Constituţiei", a declarat Ludovic Orban.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a arătat că efectul ordonanţei de supraimpozitare a contractelor de muncă part-time va fi descurajarea celor care vor un al doilea loc de muncă sau caută un venit mai mare.

"Este o măsură care încearcă să aducă pe termen scrut bani la buget. Efectul este de a descuraja acei oameni, acei antreprenori care vor să-şi crească veniturile, au un loc de muncă şi vor să-şi ia un al doilea loc de muncă, dar sunt descurajaţi. Vedem că cei care vor să muncească, vor să câştige mai mult, sunt penalizaţi, sunt trimişi în economia gri. Studenţii care vor să muncească part-time vara acum vor avea probleme. Sunt mame care poate vor să lucreze part-time după ce au născut şi aşa mai departe. Toţi aceşti oameni sunt penalizaţi prin această măsură", a afirmat Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne