Valerian Vreme, la mâna lui Iohannis. Şefa DNA îl vrea urmărit penal pentru o "gaură" serioasă dată bugetului

DNA cere începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Comunicaţiilor, Valerian Vreme, în dosarul Microsoft.
Valerian Vreme
Valerian Vreme (Epoch Times România)

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, cere urmărirea penală a fostului ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Valerian Vreme, în dosarul Microsoft în care este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În acest sens, şefa DNA a transmis procurorului general Augustin Lazăr referatul cauzei, în vederea sesizării preşedintelui Klaus Iohannis pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală în cazul lui Valerian Vreme.

Acuzaţiile procurorilor

"În perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Vreme Valerian, în calitate de ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, a încheiat cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli.

Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent.

Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu Ministerului Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, în valoare totală de 11.291.793,99 euro, iar pe de altă parte - un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG."