Şeful STS trecut în rezervă de Iohannis

Marcel Opriş, unul dintre cei mai longevivi şefi de servicii secrete din România, a fost trecut miercuri în rezervă de preşedintele Iohannis.
Directorul STS, Marcel Opris
Directorul STS, Marcel Opris (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
27.07.2017

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind trecerea în rezervă a generalului Marcel Opriş, şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Conform Administraţiei Prezidenţiale, trecerea în rezervă a fost făcută la propunerea directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Tot miercuri, Iohannis a semnat şi decretul vizând trecerea în rezervă a generalului maior cu două stele Ioan Balaure din STS.

Surse din sistem au explicat pentru hotnews.ro că pensionarea lui Opriş este motivată de faptul că anul viitor, când împlineşte 60 de ani, acesta ar fi fost obligat oricum să se retragă prin efectul legii (nu mai poate fi general activ după această vârstă) şi că ar fi preferat să iasă acum pentru a nu risca diminuarea pensiilor speciale cu care tot ameninţă guvernul.

Potrivit Legii 92/1996 care reglementează activiatatea STS, şeful serviciului este numit de CSAT, la propunerea preşedintelui acestuia. Conform informaţiilor hotnews.ro, cel mai probabil, noul şef al STS va fi numit tot din interiorul serviciului.

Opriş a condus STS-ul din 2005 până în prezent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor