Orban: Aşa Curte, aşa decizie. CCR adoptă poziţia PSD, care îşi doreşte să nu mai ajungă copiii noştri la şcoală

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Screenshot)

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că nu este de acord cu decizia Curţii Constituţionale de a admite sesizările PSD pe două legi pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea în Parlament, susţinând că, prin poziţia sa, instanţa a legitimizat poziţia social-democraţilor, care îşi doresc să nu mai ajungă la şcoală copiii noştri.

"Aşa Curte, aşa decizie. Înseamnă că prin această decizie CCR nu vrea şi nu este de acord cu ceea ce a vrut guvernul, şi anume, copiii, în special copiii din familii sărace să se poată duce la şcoală cu transportul public subvenţionat. Asta este decizia curţii de astăzi. Adică... prin decizia curţii se adoptă poziţia PSD, care îşi doreşte ca copiii noştri [care folosesc transportul public - n.r.] să nu mai ajungă la şcoală şi de asemenea prelungirea licenţelor pentru firme care pun în pericol siguranţa cetăţenilor până la calendele greceşti. Asta înseamnă Ordonanţa 51", a susţinut premierul.

În plus, Orban a afirmat că obiectivul Guvernului este acela de a soluţiona "situaţii concrete care există şi care afectează viaţa de zi cu zi a cetăţenilor, a elevilor care fac naveta când se duc la şcoală şi care, în urma Ordonanţei 51 nu au mai putut beneficia de subvenţia la care aveau dreptul".

Totuşi, premierul a transmis că, deşi nu este de acord cu decizia CCR, acest lucru nu înseamnă că "nu vom căuta soluţii pentru a rezolva problema".

În şedinţa de miercuri, Curtea Constituţională a admis sesizările PSD pe două legi pentru care Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea în Parlamentul României. Este vorba despre proiectul privind justiţia, care vizează amânarea creşterii vechimii pentru intrarea la Institutul Naţional al Magistraturii şi despre cel privind transportul rutier intrajudeţean, care permitea actualilor operatori ce deţin licenţe de transport să preia copiii şcolari şi persoanele vârstnice şi cu dizabilităţi.

Cele două sesizări au fost admise pentru că "nu sunt îndeplinite cele patru condiţii stabilite prin decizii ale Curţii Constituţionale pentru utilizarea asumării răspunderii şi s-a avut în vedere că erau legi în Parlament pe acest subiect, în faza de finalizare". Alte detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne