Orange lansează serviciul de internet mobil 4G în România

(ANA AREVALO / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
12.12.2012

Orange România lansează miercuri serviciul de internet mobil 4G, iar clienţii vor putea folosi pentru început acest serviciu în Bucureşti, în zona centrală şi de nord, în zona metropolitană din nordul capitalei, în staţiunile de vacanţă de pe Valea Prahovei,în zona Bran-Moieciu şi în Poiana Braşov.

Vitezele 4G în reţeaua Orange pot ajunge până la 75 Mbps pentru download şi 37,5 Mbps pentru upload, ţinând cont de resursele de spectru disponibile în prezent.

Cu această ocazie, Orange lansează o ofertă specială cu trafic nelimitat 4G şi echipamente de conectare la preţuri avantajoase. Astfel, clienţii pot alege un abonament Colibri 15, Colibri 25, Colibri 25 Special sau Colibri 35 pe doi ani şi primesc trafic nelimitat la viteze 4G timp de 6 luni. Atunci când ies din zona de acoperire 4G, clienţii Orange se conectează la reţeaua de date 3G/H+ consumând din traficul de date aferent fiecărui abonament.

În prima etapă, internetul mobil 4G va fi disponibil pe modemuri şi tablete, urmând să fie disponibil în curând şi pe telefoane. Pentru conectarea la reţeaua 4G, Orange oferă clienţilor săi modemul Huawei E392 4G cu preţuri pornind de la 0 euro şi tableta Samsung Galaxy Note 10.1 4G de la 309 euro împreună cu abonamentele care oferă acces la serviciul de date 4G.

De asemenea, clienţii Orange au acces la serviciile 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps la nivel naţional, serviciile 3G+ cu viteze de până la 21,6 Mbps sunt disponibile în peste 13.000 de localităţi, în timp ce reţeaua H+ cu viteze de până la 43,2 Mbps acoperă 331 de localităţi, inclusiv 18 mari oraşe: Arad, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Câmpia Turzii, Cluj, Codlea, Constanţa, Iaşi, Mangalia, Oradea, Satu Mare, Săcele, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Tulcea şi Zalău.

„4G este tehnologia viitorului, ce oferă o calitate superioară serviciilor multimedia pe mobil, tablete şi PC-uri. Strategia noastră este să le oferim clienţilor cea mai bună experienţă de utilizare a serviciilor de internet mobil şi să fim alături de ei în era digitală. Un pas important a fost să investim masiv în reţeaua de date mobile în ultimul an, urmat astăzi de lansarea 4G, un serviciu pe care îl vom dezvolta în viitor”, a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

Pe parcursul anului 2013, Orange va dezvolta serviciul de internet mobil 4G, urmând ca, din aprilie 2014, când va fi disponibil spectrul de frecvenţe dedicat pentru serviciile 4G, să le ofere clienţilor săi posibilitatea să descopere potenţialul maxim al acestei tehnologii.

Tehnologia 4G reprezintă o evoluţie în domeniul datelor mobile, care va deschide noi oportunităţi în domeniul dezvoltării de aplicaţii, datorită latenţei mai mici şi a vitezelor crescute. În plus, de acum, clienţii Orange vor putea naviga mai rapid pe internet, vor putea descărca aplicaţii, muzică, se vor putea juca online, vor putea face streaming video sau încărca fişiere de mari dimensiuni cu şi mai multă rapiditate şi uşurinţă.

Serviciul Orange de internet mobil 4G este disponibil comercial în aria de acoperire menţionată şi poate fi testat în magazinele Orange din Bucureşti: Băneasa Shopping City, Universitate, Europe House-Piaţa Victoriei, Calea Moşilor, Iride, precum şi în magazinul Orange de pe strada Mureşenilor din Braşov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor