Onţanu, denunţat la Parchetul General de liberali. "Mii de elevi şi profesori sunt puşi în pericol"

Deputatul PNL, Dan Cristian Popescu, a depus marţi o plângere la Parchetul General împotriva primarului Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu.
Andrei Pricopie
10.11.2015

alte articole

Neculai Onţanu (facebook.com)
Andrei Pricopie
10.11.2015

Motivul? Liberalii susţin că atât Neculai Onţanu, cât şi directorul executiv al Direcţiei Generale pentru Administraţia Patrimoniului Imobiliar sector 2, Mihail Geangu, se fac vinovaţi de "neîndeplinirea obligaţiilor de serviciu şi punerea în pericol a copiilor şi profesorilor care îşi desfăşoară activitatea în şcolile fără condiţii de siguranţă".

"Se vorbeşte de foarte mult timp în societatea noastră despre lipsa legilor sau calitatea lor îndoielnică. S-a demonstrat săptămâna aceasta că ele există şi că, dacă ar fi aplicate corespunzător, s-ar putea salva vieţi în cazul unor accidente. La fel cum am procedat şi în alte situaţii, şi acum folosesc toate pârghiile de care dispun, ca deputat, pentru ca administraţia incompetentă, coruptă şi abuzivă a sectorului 2 să fie obligată să îşi îndeplinească atribuţiile corect şi să răspundă pentru greşelile comise.

În acest moment, o parte din unităţile şcolare din sector funcţionează în afara legii. Mai mult, nu vorbim de lipsa unui aviz oarecare sau de un bec ars, vorbim de punerea în pericol a mii de elevi şi profesori!", susţine Dan Cristian Popescu într-un comunicat remis Epoch Times.

Liberalul aminteşte că, luni, în calitatea sa de deputat, i-a solicitat lui Onţanu închiderea temporară a tuturor unităţilor de învăţământ care funcţionează fără aviz de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI), până la remedierea situaţiei, precum şi demiterea directorului de la Administrarea Patrimoniului Imobiliar sector 2.

"Aştept o reacţie rapidă din partea Primăriei sectorului 2, precum şi din partea organelor abilitate să investigheze această situaţie deosebit de gravă", a solicitat Dan Cristian Popescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor