"De ce nu s-a cerut ajutor din prima clipă din străinătate?" Alianţa Medicilor îi acuză pe Bănicioiu şi Arafat că au încercat să muşamalizeze situaţia reală

Alianţa Medicilor susţine că "transferurile pacienţilor s-au făcut doar la insistenta ONG-urilor din România, care au pus presiune pe Ministerul Sănătăţii şi pe managementul spitalelor. Nu a existat niciun fel de intenţie din partea guvernanţilor de a transfera pacienţii sau a cere ajutor."
Echipaj SMURD
Echipaj SMURD (Epoch Times România)

Ministrul demisionar al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi doctorii Ioan Lascăr, Raed Arafat şi Enescu Mircea Dan sunt acuzaţi de către Alianţa Medicilor că "au încercat să muşamalizeze situaţia reală şi competenta" sistemului sanitar din România în ceea ce priveşte tratarea victimelor incendiului din clubul Colectiv.

"În primul rând noi ca stat nu avem condiţii de a trata marii pacienţi arşi şi nu am avut niciodată. Nu avem dotări, camere sterile, unităţi de arşi. Nu suntem pregătiţi cu personal şi nu înţelegem de ce nu s-a detaşat personal de la unităţile spitaliceşti din România pentru a suplini deficitul din Bucureşti. Iar dacă ne cunoaştem acest deficit de ce nu s-a cerut ajutor din prima clipă din străinătate? Dotările nu se rezumă doar la materiale sanitare, e nevoie de condiţii aseptice ridicate pe care, din păcate, nici un spital public din România nu le are", se arată într-un comunicat al Alianţei Medicilor, transmis hotnews.ro.

Alianţa îi numeşte "eroii nenumiţi" pe toţi acei medici şi personal medical care se ocupă în aceste zile de pacienţi în această tragedie, dar protestează faţă de "liderii politici informali şi formali care au creat confuzie în rândul opiniei publice, oameni care nu au făcut altceva decât să stea în faţa camerelor de filmat şi au făcut lobby unor politicieni pentru beneficii vremelnice".

Potrivit Alianţei medicilor, "transferurile pacienţilor s-au făcut doar la insistenţa ONG-urilor din România, care au pus presiune pe Ministerul Sănătăţii şi pe managementul spitalelor. Nu a existat niciun fel de intenţie din partea guvernanţilor de a transfera pacienţii sau a cere ajutor. Aproape tot sprijinul a venit prin mobilizarea societăţii civile, a cetăţenilor români din diaspora".

"Faptul că pacienţii au fost bine trataţi, cât de bine s-a putut, e meritul personalului care a făcut eforturi supraomeneşti, fără dotări cu multe ore de muncă şi care au început să fie epuizaţi.

Protestăm public împotriva ministrului demisionar - Nicolae Bănicioiu, Prof. dr. Ioan Lascăr, dr. Raed Arafat, Prof dr. Enescu Mircea Dan - care din motive necunoscute nouă au încercat să muşamalizeze situaţia reală şi competenţa noastră ca ţară", se mai arată în comunicatul Alianţei Medicilor pentru Modernizarea Sistemului de Sănătate din România.

Menţionăm că, abia începând de vineri, autorităţile române au început să ia măsuri mai active pentru transportul victimelor incendiului în alte ţări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne