Olimpice: Centru sportiv modern inaugurat de preşedintele CIO în Haiti

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach.
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach. (FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
16.07.2014

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a inaugurat oficial, marţi, centrul "Sport pentru speranţă", un complex polisportiv modern dedicat tineretului din Haiti, în prezenţa preşedintelui Michel Martelly şi a secretarului general al ONU, Ban Ki-moon.

"După seismul care a distrus, în 2010, sărăcăcioasele instalaţii sportive ale ţării, mişcarea olimpică a promis ajutorul său pentru reconstruirea infrastructurilor, pentru a asigura coeziunea socială", a declarat Bach cu această ocazie.

Conducătorul CIO a salutat contribuţia mai multor federaţii sportive internaţionale la construcţia centrului, care a costat aproape 20 milioane dolari.

"Le doresc tinerilor să trăiască experienţa bucuriei pe care o ofertă sportul", a adăugat Thomas Bach.

"Vreau să mulţumesc în numele tineretului din Haiti. Acest parc va servi dezvoltării tinerilor", a răspuns preşedintele haitian Michel Martelly, care a reamintit că a oferit terenul Comitetului Internaţional Olimpic pentru construirea centrului.

"În 30 de ani, nicio infrastructură sportivă nu a fost construită în Haiti, dar în doi ani, sub preşedinţia mea, am ajuns la 13, incluzându-l pe care oferit de CIO", a adăugat Martelly.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor