Olanda scoate la licitaţie insulele lacului Vinkeveen, fermecătorul parc acvatic al Olandei (video)


Insulele din lacurile Vinkeveen (în olandeză: Vinkeveense Plassen), Olanda
Insulele din lacurile Vinkeveen (în olandeză: Vinkeveense Plassen), Olanda (captură video)

Luna viitoare, cele 44 insule faimoase din lacurile Vinkeveen (în olandeză: Vinkeveense Plassen), situate în cea mai mare parte în provincia de Utrecht, vor fi scoase la licitaţie.

Insulele sunt, de fapt, fâşii de teren crescute într-un model radial. Vânzătorii speră să-i atragă pe pasionaţii de bărci care, de multe ori, navighează în aceste ape.

Ideea de a vinde această frumoasă bucată din Olanda are o motivaţie economică: agenţiile publice care le gestionează nu mai sunt dispuse să suporte costul de susţinere ale insulelor, care sunt supuse eroziunii lente.

"Insulele sunt parte din istoria culturală din Vinkeveen şi prin vinderea lor sperăm ca acest peisaj unic va mai exista şi peste 30 de ani", a explicat administraţia.

Insulele sunt utilizate în mod normal ca punct de acostare pentru ambarcaţiuni şi se pot face picnicuri. Este interzisă realizarea oricărei forme de construcţie, chiar dacă administratorii actuali nu exclud o deschidere mai mare asupra subiectului: "Nu va fi niciodată posibil să se construiască o casă de cărămidă şi mortar, dar, în prezent, nu putem exclude faptul că în viitor se pot tolera case mici din lemn".

Între timp ne putem delecta cu imaginile din videoclip: o călătorie în zbor deasupra insulelor!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură