Sheep View 360˚, descoperind Insulele Feroe cu ajutorul oilor (video)


O oaie înarmată cu echipament tech, înregistrează imagini ale  paradisului din Atlanticul de Nord
O oaie înarmată cu echipament tech, înregistrează imagini ale  paradisului din Atlanticul de Nord (goggle image)

Insulele Feroe sunt un grup de insule în partea nordică a Oceanului Atlantic, între Scoţia, Norvegia şi Islanda. Acestea reprezintă o regiune autonomă a Regatului Danemarcei din 1948. Dar există o problemă. Spre deosebire de aproape toate celelalte părţi ale Europei, nu există pe Google Street View.

Arhipelagul danez aşteaptă de ani să apară în "Catalogul'' Google Maps iar pentru a accelera acest lucru actriţa Durita Dahl Andreassen a avut o idee: a lăsat această sarcină pe spinarea oilor. La propriu şi la figurat. Aşa că oile străbat străzile şi, înarmate cu echipamente tech, înregistrează fiecare colţ al paradisului din Atlanticul de Nord, făcându-l cunoscut şi restului lumii.

Insulele Feroe au din nord de la Enniberg până în sud în Akraberg 113 km lungime şi din Mykineshólmur (vest) până în Fugloy (est) 75 km lăţime. Coasta crestată, care în mare parte este faleză, se întinde pe 1289 km. Singura insulă care este nelocuită este Lítla Dímun. Insulele sunt stâncoase, având câteva vârfuri joase. Înălţimea medie a arhipelagului este de 300 metri deasupra mării. Dacă atmosfera este senină, se poate privi de jur împrejur întreg arhipelagul, de pe vârful celui mai înalt munte, Slættaratindur, de la 882 m deasupra nivelului mării. Prin Capul Enniberg, Insulele Feroe posedă cea mai înaltă stâncă din lume (754 m), care iese la un unghi drept din mare. Pe uscat mai există câteva vârfuri mai înalte, dar acestea nu sunt verticale.

Nici un punct din Insulele Feroe nu se află la o depărtare mai mare de 5 km de mare. Aproape toate locurile din insule se află sub protecţia porturilor naturale din fiorduri şi golfuri. În văi şi pe platouri terenul este de obicei mlăştinos, iar pământul este străbătut de mai multe pâraie, mai mici sau mai mari, care formează uneori cascade sau se varsă direct în mare. Această colecţie de 18 insule din Atlanticul de Nord oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume şi este timpul ca această naţiune nordică ascunsă să fie dezvăluită lumii. Chiar şi cu ajutorul oilor!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură