Octavian Ţîcu: Suntem determinaţi să ieşim din zona de confort şi să purcedem la acţiuni concrete

Îndemnând toţi cetăţenii să iasă duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale, Octavian Ţîcu a făcut un apel să nu se lase identificaţi cu dictatura instaurată în aceste zile la Chişinău în urma invalidării alegerilor.
Octavian Ţîcu, istoric
Octavian Ţîcu, istoric (Epoch Times România)
Maria Maevschi
28.06.2018

Istoricul Octavian Ţîcu consideră că din momentul invalidării votului chişinăuienilor de către Curtea Supremă de Justiţie, nu mai este vorba de PAS, Platforma DA, Maia Sandu sau Andrei Năstase, ci despre o opţiune de a fi de partea democraţiei sau de partea dictaturii, opţiune care aparţine fiecărui cetăţean în parte.

Determinaţi să iasă din zona de confort, să analizeze politic lucrurile care se întâmplă în prezent în Moldova şi să purceadă la acţiuni politice concrete, membrii Mişcării de Rezistenţă Naţională, - reprezentanţi ai societăţii civile şi politicieni - au ieşit împreună să spună cetăţenilor că oferă acestei platforme un sprijin necondiţionat în transformarea politică a Republicii Moldova, ”noi am venit să vă spunem că există o alternativă la guvernare”.

În contextul protestului anunţat pentru ziua de duminică, 1 iulie, Octavian Ţîcu a făcut un apel către toţi cetăţenii să nu se lase identificaţi cu această dictatură şi să manifeste empatie faţă de lucrurile care se întâmplă în această ţară, punctând că opoziţia care acum luptă cu cei de la guvernare ”este cea cu care va trebui să discutaţi atunci când veţi vrea să faceţi politică”.

”Mă adresez tuturor să vină alături de noi duminică. Duminică va fi un moment al adevărului în care vom arăta suport şi rezistenţă faţă de Mişcare, iar partenerilor europeni - că există un larg consens în societate asupra vectorului european pentru că cei care au stat în fruntea Republicii Moldova nu ne-au dezbinat doar pe criteriul moldoveni-români dar şi între cei care cred sau nu în vectorul european”, a declarat Ţîcu în cadrul unei conferinţe de presă.

De aceeaşi părere este şi directorul executiv al Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie, care a menţionat că susţine protestul care urmează să aibă loc duminică la Chişinău argumentând că este membru al societăţii civile şi ”pentru că pe mine mă doare cum este condusă această ţară şi pentru că ceea ce se întâmplă în această ţară nu mai este acceptabil deja de mult timp, dar acum a ajuns cuţitul la os”.

”Noi nu mai putem răbda ceea ce s-a întâmplat. Noi vom continua această luptă indiferent de numărul celor prezenţi la protest pentru că eu nu vreau să văd ţara prăpădită, jefuită, în care oamenii nu au ce mânca pentru că vine unul şi le ia toţi banii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor