Votul chişinăuienilor a fost furat. Ion Sturza: ”Moldoveni, cineva vă stinge focul din vatră”

La fel cum ”recuperează” miliardele sustrase din bănci, autorităţile moldovene vor ”recupera” şi votul furat de la chişinăuieni, a menţionat Veaceslav Negruţă, în contextul invalidării mandatului lui Andrei Năstase.
Urnă de vot (R. Moldova)
Urnă de vot (R. Moldova) (cec.md)

”Trăiesc în ţara în care presa este dată afară din sala de judecată atunci când are loc validarea sau invalidarea mandatului de primar. Secrete de stat”, a scris jurnalistul Vitalie Călugăreanu pe contul său de socializare în contextul invalidării mandatului de primar al Chişinăului pentru Andrei Năstase.

De aceeaşi părere este şi o internaută, în opinia căreia ţara se duce în abis.

”Incredibil! Şi eu care credeam că limita absurdului demult a fost atinsă în Moldova. Iată că tot duce ţara spre abis Prinţul Negru din Clădirea Neagră. Furcile şi la treabă, dacă alegerile nu ajută!”, a scris Angela Eremei.

Potrivit expertului IDIS ”Viitorul” Veaceslav Negruţă, chişinăuienii au avut un vot, un singur vot, dar şi acela le-a fost furat. În context, Negruţă scrie ironic, pe contul său de Facebook, că autorităţile ar putea organiza chiar şi recuperarea votului furat.

”Recuperarea votului furat: autorităţile urmează să creeze o agenţie specială de recuperare a voturilor furate şi, în curând, vor prezenta şi strategia de recuperare a voturilor. Regimul a crescut... Între timp, cineva foloseşte voturile furate ca şi miliardele sustrase din bănci, inclusiv din BNM”, a adăugat Negruţă.

Fostul premier moldovean Ion Sturza se întreabă retoric ce fel de stat de drept, suveran, democratic şi independent este Republica Moldova şi dacă vor mai sări în ajutor ”partenerii de dezvoltare”?

”Aţi avut iluzii? Moldova – stat de drept, suveran, democratic şi independent? Ne vor ajuta „partenerii de dezvoltare”? Nu, ei sunt ocupaţi cu proiecte imobiliare megalomane pretându-se pe profilul „şefului". Alţii se descompun într-un bâlci populist şi naţionalist. Următorii luptă cu ei înşişi inventând duşmani. Bănuiesc că la toamnă va fi şi mai şi. Adică nu va fi nimic... Moldoveni, cineva vă stinge focul din vatră. O zi bună să aveţi! Căci nopţile sunt deja formidabile...”, se arată în mesajul lui Sturza.

În acelaşi context, şi istoricul Octavian Ţîcu a specificat că frica regimului este atât de mare încât a ucis chiar ”vaca sacră a democraţiei - votul ca principiu suprem de reprezentativitate”. ”Dincolo de această linie roşie nu mai există cale de întoarcere. Prin această decizie regimul ne-a arătat că opoziţia anti-oligarhică şi cei care o susţin sunt pe calea cea dreaptă, iar căderea sistemului - inevitabilă. Într-un fel este o mare victorie!”, a scris Ţîcu.