Oamenii se simt în formă doar 61 de zile pe an

Strănutatul îşi poate pierde eficacitatea în anumite condiţii
Strănutatul îşi poate pierde eficacitatea în anumite condiţii (Stockbyte / Photos.com)
Ioana Statescu
24.01.2013

Răcelile şi gripele, înţepenirea gâtului, crampele musculare şi infecţiile oculare sunt câteva dintre bolile care îi împiedică pe oameni să fie în formă aproximativ 10 luni dintr-un an. Potrivit unui studiu publicat recent în presa britanică, o persoană se simte cu adevărat bine doar 61 de zile pe an.

Ziua de luni, la ora 11:35, este, conform oamenilor de ştiinţă, momentul în care oamenii se pot simţi cel mai rău, iar cel mai bine sâmbăta, la prânz, anunţă cotidianul britanic Daily Mail, citat de romanialibera.ro.

Cercetătorii au mai descoperit că, anual, oamenii se confruntă, în medie, cu patru răceli, o infectare cu virusul gripei, cinci cazuri de înţepenire a gâtului, alături de numeroase alte tulburări. Acest lucru înseamnă că cei mai mulţi dintre oameni acţionează la un nivel sub capacităţile reale aproximativ 10 luni pe an.

Mai mult, studiul a scos la iveală că o persoană din patru este permanent afectată de cel puţin o boală sau o rană nevindecată, dar şi că oamenii se simt rău, în medie, cel puţin o dată la două săptămâni.

Anual, oamenii se confruntă, în medie, cu 5 crampe musculare, un leşin, 2 întinderi musculare, 5 înţepeniri ale gâtului, o hemoragie nazală, o durere de ureche, o infecţie oculară, 2 răni care să necesite copci, 2 dureri de dinţi, 3 bătături, 3 muşcături ale limbii, o verucă, o pierdere a vocii, 4 dureri în gât şi o infectare cu virusul gripei.

De asemenea, autorii studiului au mai stabilit că o persoană din patru suferă de dureri de cap în mod regulat, iar o persoană din zece are dureri din cauza unui vechi accident suferit în timpul practicării unui sport.

Răcelile repetate afectează, în medie, 40% dintre persoane, iar 40% suferă din cauza durerilor de spate. Mai mult, oamenii sunt afectaţi anual de cinci episoade de hiperaciditate gastrică

Studiul, la care au participat 2.000 de oameni, a fost realizat de Spire Bristol Hospital din Marea Britanie, ai cărei reprezentanţi susţin că este surprinzător faptul că oamenii se simt cu adevărat bine o perioadă atât de scurtă din an. Potrivit specialiştilor, dacă cineva se confruntă în mod repetat cu o problemă medicală, ar trebui să apeleze la medici, pentru că simptomele pot fi asociate unei boli grave.

Totodată, somnul suficient, o alimentaţie echilibrată, practicarea unui sport, reducerea consumului de alcool sunt, în viziunea medicilor, schimbări mici, dar care pot conta foarte mult în obţinerea unei stări de bine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor