O mumie de acum 1000 de ani, descoperită într-o statuie de Buddha

Mumia maestrului budist  Liuquan, ce se poate vedea într-un statuie a unui Buddha prin scanare
Mumia maestrului budist Liuquan, ce se poate vedea într-un statuie a unui Buddha prin scanare (Prin amabilitatea Muzeului Drents)

Universul este plin de mistere care schimbă cunoştinţele noastre actuale. În colecţia ''Dincolo de Ştiinţă'', Epoch Times adună poveşti despre aceste fenomene ciudate cu scopul de a stimula imaginaţia şi de a deschide posibilităţi nevisate până acum. Sunt ele adevărate? Dumneavoastră decideţi.

Scanarea CT şi endoscopia făcute unei statui de Buddha, datând din secolul al XI-lea sau al XII-lea, au arătat că aceasta conţinea rămăşiţele mumificate ale maestrului budist Liuquan. Potrivit unor tradiţii budiste, corpurile maeştrilor pot rămâne relativ neatinse de descompunerea obişnuită, deoarece aceştia au ajuns la o stare superioară de a fi.

Examinările au fost efectuate la sfârşitul anului, la Meander Medical Centre, în Amersfoort (Olanda) de către cercetătorii muzeului Drents, unde statuia a fost expusă. În locul unor organe interne, cercetătorii au descoperit documente cu o scriere chineză antică, printre alte materiale putrezite.

Descoperirea este unică. În Orient, deseori în antichitate, călugării treceau printr-un proces de auto-mumificare, care îi lăsa, pentru totdeauna, într-o poziţie de meditaţie. Aceste mumii erau tratate cu mult respect şi se credea că monahii nu muriseră, ci se aflu, mai degrabă, într-o stare de meditaţie profundă. Descoperirea unei astfel de mumii în interiorul unui statuii în Occident, ca în acest caz, precum şi posibilitatea de a o putea studia folosind tehnologia modernă, este un lucru neobişnuit. Au fost luate, de asemenea, mostre de ADN.

Statuia este acum expusă la Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Budapesta, unde va rămâne până în mai 2015, moment în care va fi transferată la un muzeu din Luxemburg.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Articolul în engleză: 'Mummy Found Inside 1,000-Year-Old Buddha Statue'