O fetiţă de 12 ani învinge cancerul cerebral şi se întoarce la şcoală

Minunata poveste a lui Milli Lucas: o fată australiană a reuşit să se recupereze după un cancer terminal, în pofida primelor opinii medicale care nu-i dădeau nicio speranţă de viaţă.
Milli Lucas împreună cu Dr. Charlie Teo
Milli Lucas împreună cu Dr. Charlie Teo (Team Millstar/Facebook Source:Facebook)

Milli Lucas, o fetiţă în vârstă de 12 ani din Perth, Australia, a reuşit să se recupereze aproape complet după un cancer la creier, după ce medicii îi dădeau doar câteva luni de viaţă. Potrivit medicilor care au vizitat-o ​​în Australia, tumoarea se afla în fază terminală, iar viaţa lui Milli ar fi trebuit să se stingă în scurt timp.

Dar fata, împreună cu familia ei, au călătorit în Germania, unde dr. Charlie Teo a reuşit să elimine 98% din masa tumorală. Potrivit News.com.au, Milli suferea de un sindrom rar, sindromul Li-Fraumeni - o boală genetică ce predispune la riscul de a contracta diferite tipuri de tumori.

Când lui Milli i-a fost diagnosticat cancerul la creier, părea că nu mai avea nicio speranţă. Potrivit medicilor australieni, ar fi putut supravieţui doar câteva luni, după o posibilă operaţie care ar fi putut-o lăsa paralizată. Când orice speranţă părea în zadar, familia Lucas a decis să încerce ultima şansă: o terapie în Germania efectuată de expertul Dr. Teo care, în ciuda predicţiilor cumplite, a reuşit să restabilească speranţa, nu numai a lui Milli, ci şi a tuturor pacienţilor cu tumori.

Acum, după operaţie şi terapiile ulterioare efectuate de o echipă medicală specializată, Milli a putut reveni la şcoală. Pagina de Facebook „Team Millstar” conţine multe mesaje şi cuvinte emoţionante, inclusiv cele ale părinţilor lui Milli, fericiţi să vadă zâmbetul apărut din nou pe chipul copilului lor. Milli a reuşit să-şi îmbrăţişeze din nou sora, să se ocupe din nou de domeniile care o pasioneză: studiul şi muzica. Ea a început acum o nouă viaţă.