Borza avertizează ca şi alţi directori de la Hidroelectrica vor fi revocaţi din funcţii

Sigla Hidroelectrica.
Sigla Hidroelectrica. (www.hidroelectrica.ro)

Remus Borza a declarat că aşteaptă ca prietenii lui Ioan Mihăilă, care deţin funcţii la Hidroelectrica, să-şi dea demisia. În caz contrar, aceştia vor fi revocaţi din funcţie în şedinţa Consiliului de Supraveghere care va avea loc luni.

Acest lucru se întâmplă după ce Consiliul de Supraveghere i-a revocat din funcţie în şedinţa de joi pe Eugen Brădean, directorul de furnizare, si pe Ovidiu Agliceru, directorul Direcţiei Control Intern.

Potrivit lui Borza, la şedinţa de luni, 28 octombrie, alţi directori urmează să fie revocaţi. Întrebat care vor fi aceştia, preşedintele Consiliului de Supraveghere a răspuns: ‘Toate la timpul lor. Ei se ştiu care sunt, cei din gaşca lui Mihăilă. Cine a venit pe prietenii o să plece. Aici se munceşte, nu accept să existe hoţi în Hidroelectrica. Aşteptăm demisiile lor de onoare în acest weekend’, a mai spus Borza.

Pe lângă Brădean şi Agliceru, din Directoratul companiei mai fac parte Mihail Stănculescu, preşedintele Directoratului, Aurel-Lucian Cocoş şi Mihai Teleanu.

Miercuri seară, un comunicat al Departamentului pentru Energie anunţa că Ioan Mihăilă a fost eliberat din toate funcţiile deţinute.

Tribunalul Bucureşti a emis joi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Ioan Mihăilă, membru în Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA şi consilier al ministrului delegat pentru Energie, acuzat de dare de mită, şi Eugen Brădean, director comercial al aceleiaşi societăţi şi membru al Directoratului, acuzat de complicitate la luare şi dare de mită.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie