Pe cine ar vota Băsescu la prezidenţiale dintre Ciolacu, Ciucă sau Geoană?

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)
Andrei Popescu
29.04.2024

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la Digi 24, că ar prefera să nu meargă la vot dacă la alegerile prezidenţiale singurele opţiuni ar fi Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu şi Mircea Geoană.

“Ciolacu, Ciucă sau Geoană, nu mă duc la vot. Niciunul dintre ei”, a precizat Băsescu, citat de News.ro, adăugând că liderul PSD Marcel Ciolacu “este un merticar care le învârte, le întoarce şi le zăpăceşte”.

“Dacă nu se produce un cutremur după locale, va fi probabil Ciolacu şi generalul Ciucă, deşi eu nu am încredere, România a mai fost condusă de generali, a avut Revoluţia în care generalii au fost băgaţi până peste cap, a avut în Al Doilea Război Mondial cu general conducător, deci generalii ar fi bine să stea la locul lor şi să lase politica pentru politicieni. (...) Să stea să-şi mănânce pensiile speciale şi să lase politica pentru politicieni”, a spus fostul şef de stat despre candidatura lui Ciucă la prezidenţiale.

De asemenea, Băsescu a spus că PNL mai are la dispoziţie şi “varianta Emil Boc, care stă mult mai bine în sondaje”.

“Să ia om de partid care să mobilizeze partidul. Eu m-aş uita la oameni cu performanţă politică în PSD sau PNL. Părerea mea e că au candidatul şi îl ocolesc. Dacă Iohannis încă ţine sub control PNL şi vrea Ciucă, Ciucă va fi”, a continuat Băsescu.

În ceea ce îl priveşte pe secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, fostul şef de stat a declarat că este evident că acesta va candida, dar că marea sa problema este “dacă va găsi un partid pentru că, individual, pe cont propriu, nu va reuşi să câştige prezidenţialele”.

“Nu are maşinăria de partid şi nu va intra în turul doi. Pe Mircea Geoană l-am bătut de două ori. O dată la Primăria Capitalei, o dată la prezidenţiale, îi ştiu povestea cum i s-au furat lui alegerile în 2009 pe care o repetă toţi cei care au fost împotriva mea. În 2009 era aliniată împotriva mea toată mass-media, excepţie B1 TV. Toţi erau împotriva mea. Uite că se poate, în 2009 s-a demonstrat că se poate”, a mai spus Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor