Noul Cabinet de miniştri de la Chişinău a depus jurământul

Noul Guvern de la Chişinău a depus jurământul
Noul Guvern de la Chişinău a depus jurământul (facebook.com/Igor Dodon)

Membrii noului Cabinet de miniştri de la Chişinău au depus joi, 14 noiembrie, jurământul la Preşedinţie. Igor Dodon a înaintat o foaie de parcurs cu priorităţile de activitate ale guvernului.

„Ar fi bine să fiţi mai puţin timp în birouri şi mai mult în teritoriu şi să învăţaţi din greşelile comise în ultimele cinci luni. Reforma justiţiei este prioritară, iar aceasta trebuie făcută nu doar la televizor”​, a susţinut în cadrul ceremoniei preşedintele Igor Dodon.

Prezentând lista noului guvern, Ion Chicu a precizat că este vorba de un guvern minoritar, de tranziţie, până la următoarele alegeri prezidenţiale.

Guvernul Chicu a fost instalat la numai două zile de la demiterea guvernului Sandu al fostei coaliţii PSRM – ACUM şi la mai puţin de 24 de ore de la desemnarea lui Chicu premier de către Igor Dodon.

Noii miniştri au fost prezentaţi joi colectivelor de la Ministerul de Interne, Ministerul Finanţelor şi la Ministerul Apărării. Componenţa noului Cabinet de miniştri se regăseşte deja pe pagina oficială a Guvernului.

Guvernul Chicu a fost votat joi în Parlament de către 62 de deputaţi din partea PSRM şi PD. Voci de la Chişinău susţin că şeful statului ar fi pregătit demult scenariul demiterii Guvernului Sandu.