Nou ministru la Cultură: Traian Băsescu a semnat decretul de numire, Puiu Haşotti a jurat

Palatul Cotroceni,investirea în functia de ministru al culturii a lui Puiu Haşotti (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
25.06.2012

Şeful statului a fost de acord cu numirea lui Puiu Haşotti (PNL) în locul demisionarului Mircea Diaconu. Astfel, Traian Băsescu a semnat luni decretul de numire în funcţia de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional a lui Puiu Haşotti.

De asemenea, tot luni, preşedintele României semnase anterior decretul prin care se ia act de demisia lui Mircea Diaconu, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului.

Apoi, Puiu Haşotti a depus jurământul de ministru, fiind felicitat de Traian Băsescu.

“Domnule preşedinte al Senatului, doamna preşedintă a Camerei Deputaţilor, domnule prim-ministru, doamnelor şi domnilor miniştrii, domnule consilier, domnule ministru Haşotti, vă felicit pentru desemnarea în funcţie, vă mulţumesc că aţi luat în serios o solicitare legitimă şi vă asigur şi pe dumneavoastră, ca de altfel pe toţi membrii Cabinetului, că atâta timp cât există respect pentru instituţia prezidenţială, din partea mea va exista total respect pentru toţi la un loc şi pentru fiecare dintre dumneavoastră, pentru că şi acest Guvern trece printr-o situaţie dificilă", a notat Traian Băsescu.

Preşedintele a reiterat că România se află într-o situaţie sensibilă din punct de vedere economic, iar acţiunile clasei politice să se materializeze şi să nu rămână la un nivel "steril", declarativ.

"România nu-i pe roze, cum nu-i nimeni din Uniunea Europeană şi o atmosferă în care să putem face, decât să facem dezbateri sterile, care nu aduc nici mai multe locuri de muncă, nici mai multe investiţii, nici mai mulţi bani europeni cheltuiţi, nu face bine poporului român. Iar nouă cu atât mai puţin. Eu închei dorindu-vă în modul cel mai sincer succes. Activaţi într-un minister extrem de important pentru consolidarea identităţii noastre într-o Europă care devine tot mai unitară şi mai legată şi mai fără frontiere, şi succesul dumneavoastră nu poate fi decât şi succesul României. Vă mulţumesc mult. Vă doresc succes şi dumneavoastră domnilor miniştrii mult succes", a precizat şeful statului.

În cursul zilei de astăzi, premierul Victor Ponta, înainte de şedinta de la sediul USL a declarat că trebuie avute în vedere crearea de noi locuri de muncă pentru cetăţenii români, atragerea de fonduri europene şi de consolidarea României pe plan european.

"Trebuie să vedem cum facem până joi să îmbunătăţim tot ce ţine de absorţia fondurilor europene. Oamenii se aşteaptă de la noi să le spunem foarte clar că-şi păstrează locurile de muncă, că vom crea altele noi şi că din toamnă România, spre deosebire de alte ţări europene are stabilitate şi speranţă din punct de vedere economic", a declarat social-democratul.

Reporter Epoch Times Ana Petrescu

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor