Nora preferată a Elenei Ceauşescu, la conducerea studiourilor Media Pro din Buftea

Cândva parte a imperiului mediatic deţinut de Adrian Sârbu, studiourile Media Pro din Buftea vor fi conduse de un consiliu de administraţie din care face parte Poliana Cristescu, fostă şefă a pionierilor şi noră a dictatorilor Ceauşescu.
Un portret al dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu
Un portret al dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Fosta soţie a lui Nicu Ceauşescu, Poliana Cristescu, şi producătorul american de la Hollywood Donald Kushner, realizator al unor filme precum 7 Seconds, André, Tron, Legacy, Blitz şi Monster (premiat cu Oscar), vor conduce Studiourile Media Pro din Buftea, cumpărate la sfârşitul anului trecut de către omul de afaceri şi regizorul Bobby Păunescu, relatează Profit.ro.

Bobby Păunescu a cumpărat Studiourilor Media Pro din Buftea la finele anului trecut. Noul consiliu de administraţie va fi format din patru membri, printre care şi Poliana Cristescu, fosta soţie a lui Nicu Ceauşescu.

Adusă de la Dâmboviţa, unde activa la CJ UTC, Poliana Cristescu a fost numită secretar al CC al UTC. Potrivit martorilor vremii, Nicu Ceauşescu s-a căsătorit cu ea la cererea mamei sale, Elena Ceauşescu, care spera ca astfel "Prinţişorul", cum i se spunea lui Nicuşor, va pune capăt vieţii de crai şi numeroaselor aventuri cu femei care născuseră adevărate "legende" despre orgii, violuri etc. Nu a fost să fie aşa, Nicuşor rămânând fidel nu soţiei, ci stilului de viaţă şi prietenilor de petreceri şi şpriţ.

Când a plecat "în exil" la Sibiu, Nicu nu a luat-o cu el pe Poliana iar la puţin peste un an de la oficierea căsă­toriei, pe 22 martie 1985, a divorţat. De dosar s-a ocupat adjuncta ministrului Justiţiei, Maria Bobu.

Deşi divorţată de Nicu, până la 22 decembrie 1989, Poliana Cristescu şi Elena Ceauşescu s-au frecventat şi cultivat asiduu. Potrivit jurnalul.ro, în agenda Elenei Ceau­şescu, vizitele fostei nurori sunt men­ţio­nate de minimum trei ori pe săptă­mână.

După fuga Ceauşeştilor, Poliana Cristescu a fost arestată şi ea o vreme. I-a evitat după aceea pe toţi membrii familiei Ceauşescu. Ulterior, graţie prieteniei pe care a avut-o cu fraţii Viorel şi George Constantin Păunescu, Poliana şi-a deschis o firmă de consultanţă, colaborând în afaceri cu cei doi fraţi.