Noile genţi de zi: forme minime, decoraţiuni maxime

Noile modele de genţi de zi reprezintă într-adevar un contrast frumos: dimensiuni mici şi broderii, imagini şi desene mult mai colorate ca până acum. O tendinţă veselă şi jucăuşă, mult mai portabilă decât pare.

Genţi: moda primăvară-vară 2016
Genţi: moda primăvară-vară 2016 (Captură web)

Există întotdeauna unele reticenţe în a alege o geantă de zi (purtată atât la serviciu cât şi în timpul liber), colorată, sau cu ceva decoraţii: suntem obişnuite să credem că o piesă într-o culoare neutră se va asorta mai bine cu garderoba şi este adevărat, în cele mai multe cazuri chiar funcţionează astfel.

Şi totuşi, în acest moment, ceva în lumea genţilor este în "evoluţie": desigur, modelele mari şi voluminoase nu pot fi decorate prea mult (riscul de exagerare, în acest caz, este foarte mare), dar totul se schimbă atunci când vorbim de modele mai mici. Această tendinţă şi-a făcut apariţia pe pasarelele de modă primăvară-vară 2016, unde s-au afirmat genţile de umăr şi cele cu dimensiuni reduse, care au început să se micşoreze din ce în ce mai mult (şi nu numai cele de seară): ca rezultat al acestor schimbări de volum şi-au făcut apariţia culori mai vibrante decât de obicei, imagini, aplicaţii şi broderii pe care cineva nu s-ar fi aşteptat niciodată să le vadă până acum. Nimic din toate acestea nu ar avea acelaşi efect pe modelele de genţi mari, cum ar fi shopping bag spre exemplu, dar de data aceasta lucrurile sunt diferite.

La acest punct, este nevoie să înţelegem doar până unde vrem să ajungem: genţile de umăr Powerpuff Girls de la Moschino sunt încântătoare, de exemplu, dar cu siguranţă nu pentru toate gusturile. Este o chestiune foarte personală, dar atunci când vine vorba de a alege, este important să se ţină cont de un lucru: chiar culorile strălucitoare şi decoraţiunile lor sunt cele care le fac speciale şi potrivite pentru orice look. Într-adevăr, cu una dintre aceste genţi pe umăr, în mod inevitabil restul se reduce la un nivel minim.

De aceea se combină atât de mult cu taioarele folosite pentru serviciu, în general, destul de formale: le dă un detaliu suplimentar necesar, făcând ca acest look, în aparenţă banal, să obţină un plus de eleganţă.

Trebuie specificat, de asemenea, că dimensiunile lor nu sunt atât de mici ca ale genţilor de seară, în care abia intră un smartphone. Sunt genţi bine calibrate, gândite să conţină tot ceea ce o femeie are nevoie. Pe scurt, sunt mini, colorate şi chiar inteligente. Nu le lipseşte nimic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură