Nicuşor Dan: Poziţia exprimată de Clotilde Armand nu este poziţia USR!

Poziţia vicepreşedintei USR, Clotilde Armand, legată de organizarea unui referendum pe tema modificării Constituţiei în vederea redefinirii familiei este una personală, nu a partidului, informează Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times Romania)

La o zi după ce Clotilde Armand a stârnit valuri de reacţii pe Facebook după ce s-a declarat în favoarea organizării referendumului vizând definirea familiei, în Constituţie, ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, liderul USR, Nicuşor Dan vine să calmeze rumoarea stârnită de poziţionarea vicepreşedintei USR, precizând că aceasta nu a vorbit în numele partidului.

În cadrul postării scrise marţi seara, Dan reaminteşte că membrii USR sunt alături nu pentru că ar gândi identic ci pentru că sunt uniţi de dorinţa de a schimba modul în care se face politică în România şi lansează un apel la unitate, pentru a nu se face jocul Sistemului.

"Am remarcat foarte multe comentarii în media faţă de postarea de facebook scrisă astăzi de Clotilde Armand. În mod evident, ea şi-a exprimat o părere personală faţă de iniţiativa Coaliţiei pentru Familia Creştină. Subliniez: poziţia exprimată de Clotilde nu este poziţia USR, este una personală.

USR consideră că discuţia despre modificarea Constituţiei pentru definirea familiei nu trebuie să se suprapună cu dezbaterea din alegerile parlamentare. De aceea, USR nu susţine organizarea unui referendum în acelaşi timp cu alegerile parlamentare.

Membrii USR au opinii diverse asupra referendumului şi definirii familiei. În USR nu suntem cu toţii la fel, nu credem în aceleaşi lucruri şi vorbim deschis despre asta. Suntem împreună nu pentru că gândim identic, ci pentru că suntem uniţi de dorinţa de a schimba felul în care se face politică în România.

Trebuie să rămânem uniţi pe câteva teme fundamentale. Pentru că altfel nu putem izbândi. Nu vom întra într-o dezbatere care ne dezbină. N-am face decât să facem jocul cinic al unor oameni disperaţi de faptul că sistemul lor se zdruncina din temelii.

Haideţi să nu intrăm în jocul lor.", scrie, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Reamintim că marţi, vicepreşedintele USR, Clotilde Armand, s-a pronunţat, pe Facebook, în favoarea organizării referendumului cerut de Coaliţia pentru Familie (demers la care au aderat 3 milioane de români), referendum la care cetăţenii să se pronunţe pe tema modificării Constituţiei, astfel încât aceasta să definească explicit căsătoria ca uniune între un bărbat şi o femeie.

"Opinia mea este că e bine să redăm poporului român deplina exercitare a suveranităţii sale prin ambele modalităţi prevăzute în Constituţie. Un exemplu celebru este iniţiativa recentă de modificare a Constituţiei de către un grup de 2,7 milioane de cetăţeni. Este necesar ca această iniţiativă, declarată recent constituţională de către CCR, să fie supusă deciziei populare prin referendum. Acest referendum nu trebuie instrumentalizat pentru influenţarea rezultatelor alegerilor parlamentare. Orice alt deznodământ al acestei iniţiative ar fi o atingere a principiului suveranităţii poporului român stipulat în articolul 2 din Constituţia României şi un pas înapoi în maturizarea democraţiei în România.", scria Armand marţi.

Postarea vicepreşedintei USR a stârnit numeroase comentarii dure din partea celor care sunt împotriva interzicerii căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne