Nicuşor Dan, despre scenariul Cioloş preşedinte USR: "Orice competiţie în interiorul unui partid este benefică"

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)
Ana Ion
22.03.2017

Orice competiţie în interiorul unui partid este benefică, a declarat miercuri la Parlament liderul USR, Nicuşor Dan, comentând scenariul unei eventuale candidaturi a fostului premier Cioloş la şefia formaţiunii în care fostul premier nici măcar nu a intrat.

"Conform statutului, oricine poate să candideze la orice poziţie, asta e democraţia pe care ne-o asumăm. (...) Evident că orice competiţie în interiorul unui partid este benefică", a declarat Nicuşor Dan, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă la Parlament.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a precizat că Dacian Cioloş şi Nicuşor Dan au discutat telefonic şi că în prezent "discuţiile sunt deschise pe toate planurile".

"A fost transmis un SMS către dl Dacian Cioloş şi echipa domniei sale. Dl Cioloş a răspuns. A avut loc un dialog telefonic între dl Dacian Cioloş şi dl Nicuşor Dan, în care s-a agreat că, în perioada următoare, echipa dlui Cioloş va discuta cu cei şase reprezentanţi ai noştri care ar fi cadrul cel mai bun prin care s-ar putea apropia de USR, fie ca membru intern, fie doar pentru o colaborare din exteriorul partidului. Acesta este stadiul acum. Dl Cioloş a primit invitaţia, continuăm discuţia la nivel de echipe, pentru a identifica elementele care trebuie clarificate", a susţinut Barna.

Nu în ultimul rând, Barna a reamintit că în situaţia în care Cioloş va intra în USR, acesta "nu o să vină pe persoană fizică", fostul premier având alături o echipă de oameni competenţi şi valoroşi, respectiv foşti colegi de guvernare iar această integrare a două forţe politice semnificative nu se realizează stând de vorbă "over night".

"Este o discuţie care o să dureze, este un plan pe termen mediu, aş spune, cel puţin. (...) Se caută identificarea celei mai bune şi consistente forme de colaborare tocmai pentru a putea să creştem importanţa publică a USR din punctul nostru de vedere, evident", a adăugat Barna.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor