Nicuşor Dan: Dacă vorbim de Dacian Cioloş, nu cred că el va intra vreodată într-un partid progresist

Pe lângă faptul că "e o dovadă de neîncredere" să cauţi, ca partid, tot timpul un salvator, Cioloş nici nu va intra într-un USR care se defineşte ca progresist, crede Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
16.08.2017

Referendumul USR privind o colaborare cu Platforma România 100 este "un pic ridicol", a susţinut, marţi, Nicuşor Dan, la Realitatea TV, referindu-se la iniţiativa anunţată de foştii săi colegi de partid, care vor să organizeze un nou referendum intern în urma căruia să se decidă dacă se doreşte colaborarea/fuziunea cu ONG-ul lui Dacian Cioloş.

"Referendumul ăsta al doilea este un pic ridicol, pentru că întrebarea din el este 'Aţi dori ca USR să aibă o colaborare/fuziune cu Platforma România 100?'. Dacă întrebi dacă aţi dori să aibă o colaborare, degeaba o faci, pentru că toată lumea vrea să existe o colaborare. Dacă vorbeşti de fuziune, e un pic absurd, pentru că un partid nu poarte să fuzioneze cu un ONG, el poate să fuzioneze cu un alt partid, dar partidul ăla nu există în momentul de faţă. Dincolo de chestiunea de procedură că un partid nu poate să fuzioneze cu un ONG mai e problema că trebuie ca şi celălalt să vrea şi ar trebui cumva să-l întrebi înainte. Şi mai e şi problema că... este o problemă de încredere", a declarat Nicuşor Dan, preluat de Agerpres.

Potrivit lui Dan, "dacă se creează un partid şi intră în Parlament cu voturile a câtorva sute de mii de oameni", trebuie să se acţioneze în consecinţă, "nu să se caute tot timpul un salvator". Pe lângă faptul că "e o dovadă de neîncredere că din primul moment când ai intrat în Parlament să începi să cauţi tot felul de soluţii exterioare", Cioloş nici nu va intra într-un USR care se defineşte ca progresist, crede Nicuşor Dan.

"Dacă vorbim de Dacian Cioloş, nu cred că el va intra vreodată într-un partid progresist, pentru că i-am văzut declaraţiile publice, pare mai degrabă un conservator", a adăugat Nicuşor Dan.

Declaraţiile lui Nicuşor Dan sunt făcute în contextul în care vicepreşedintele USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, a declarat, marţi, că USR va organiza un referendum intern privind o colaborare/fuziune între USR şi România 100. Ulterior, Cioloş a precizat că referendumul cu pricina este o iniţiativă exclusivă a USR care nu a fost discutată sau agreată cu România 100.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor