Referendumul intern din USR se apropie cu paşi repezi. Miza, întoarcerea lui Nicuşor Dan

Plecat din USR după ce Biroul Naţional a optat pentru poziţionarea partidului împotriva modificării Constituţiei în sensul redefinirii familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, Nicuşor Dan ar putea reveni dacă membrii partidului vor lua o decizie diferită.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Anunţat de luni de zile, referendumul intern pe tema poziţionării USR în privinţa referendumului de modificare a definiţiei familiei în Constituţie, urmează să aibă loc săptămâna viitoare, între 7 şi 13 august, relatează Hotnews.

În cadrul referendumului, membrii USR vor răspunde la două întrebări - ar trebui sau nu ca USR să se poziţioneze pentru Coaliţia pentru Familie, şi, în cazul în care răspunsul este "da", cum ar trebui să fie poziţionarea - pro sau contra?

Referendumul va fi organizat pe o platformă online, confidenţial, iar miza acestuia este şi dacă fostul preşedinte Nicuşor Dan va reveni în partid.

Reamintim că Nicuşor Dan a demisionat atât de la şefia USR, cât şi din calitatea de membru al partidului, după ce, ignorând dorinţa sa, membrii Biroului Naţional au votat pentru poziţionarea partidului împotriva modificării Constituţiei în sensul redefinirii familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Dan se împotrivise acestui demers, precizând că în partid sunt oameni cu convingeri diferite şi că o astfel de decizie va crea fracturi între ei. Dan a mai precizat că se va reîntoarce în partid în cazul în care forurile mai înalte ale USR vor decide ca partidul să nu se pronunţe pe referendumul pentru familie. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

După referendum, USR va organiza - cel mai probabil în septembrie sau octombrie - şi un Congres pentru a îşi alege preşedintele. In prezent, USR este condus de Elek Levente, şeful USR Cluj, în calitate de preşedinte interimar.