Nicuşor Dan, avertisment: Luăm în calcul convocarea unui referendum pentru demiterea Gabrielei Firea

Bilanţul primelor cinci luni de mandat ale primăriţei Gabriela Firea este un dezastru: risipă din bani publici, alocări de fonduri clientelare, lipsă de transparenţă şi angajări ilegale ale unor prieteni politici de-ai soţului său Florin Pandele, acuză liderul USR Nicuşor Dan, care se întreabă retoric cât va mai rezista Bucureştiul.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România ia în calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, după împlinirea unui an de mandat, a anunţat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele USR Nicuşor Dan, care consideră că activitatea de până acum a social-democratei este pur şi simplu "deplorabilă".

"Pe chestiunile importante activitatea doamnei primar Gabriela Firea este deplorabilă. Şi chestiunile importante sunt: traficul – vă aduc aminte că a declarat că în şase luni de la învestirea sa se va fluidiza traficul. Traficul este identic, ba chiar mai rău. A doua problemă importantă era RADET-ul. Şi a reuşit în trei luni să o introducă (compania - n.r.) în insolvenţă, cu risc mare de faliment. Şi a treia chestiune importantă era, şi o să ne referim în detaliu la ea, funcţionarea aparatului Primăriei şi relaţia Primăriei cu cetăţeanul", a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit liderului USR, vedem aşa-zise "erori materiale", care până acum au ajuns la opt milioane de euro, în alocări de fonduri în special în zona spitalelor şi a centrelor medicale care ţin de Primăria Generală. "Vedem apoi, ceea ce nu credeam că se poate, o transparenţă şi mai puţină decât în mandatul lui Oprescu, cu acte explicite care interzic comunicarea inclusiv către consilierii generali ai informaţiilor de interes public".

"Şi în activitatea Primăriei vedem înfiinţarea de structuri paralele celor existente deja, vedem angajarea de personal pe perioadă determinată, pe aceeaşi schemă pe care a folosit-o domnul Dragnea când şi-a angajat soţia, pe domana Bombonica Dragnea, şi alţi oameni în Consiliul Judeţean Teleorman, evitând ca aceşti oameni să aibă statut de funcţionar public şi astfel că declaraţiile de avere şi interese să fie prezentate cetăţenilor pe site-ul instituţiei.

Vedem cum în Primăria Generală, fără niciun fel de concurs, au început să apară oameni din anturajul domnului Pandele, din anturajul domnului Becali şi din anturajul domnului Robert Negoiţă, repet, fără niciun fel de concurs, fără nici un fel de evaluare profesională, fără niciun motiv pentru care aceşti oameni şi nu alţii sunt angajaţi în Primăria Generală", a explicat Nicuşor Dan.

Liderul USR consideră că primele cinci luni de mandat ale Gabrielei Firea în fruntea Primăriei Capitalei sunt un dezastru, iar dacă lucrurile continuă în ritmul acesta, partidul pe care îl reprezintă va lua măsuri drastice.

"Vedem apoi în loc de tratarea acelor chestiuni esenţiale pe care le-am menţionat, vedem măsuri populiste, vedem festivaluri de teatru de bulevard şi tot felul de chestiuni practice electorale. Deci, tot ce am văzut eu în activitatea aceasta de cinci luni a primarului Firea a fost populism şi acte administrative cu conţinutul de tip vom face, vom reabilita spitale, vom înfiinţa o autoritate pentru clădirile cu risc seismic, vom face centre sanitare în şcoli etc.

Au trecut cinci luni, cum am spus, pe de-o parte a scăzut gradul de transparenţă în instituţie, am văzut foarte mult populism şi am văzut incompetenţă în rezolvarea problemelor adevărate ale oraşului. O să aşteptăm până la împlinirea unui an de mandat. În situaţia în care chestiunile vor continua în acest mod, luăm în calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului Firea la sfârşitul anului de mandat", a mai precizat Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne