Nicu Popescu: Gazoductul Ungheni-Chişinău va fi terminat la timp

Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova
Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova (mfa.gov.md)

Ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, a dat asigurări la sesiunea specială a Forumului Parteneriatului estic care are loc la Chişinău, că gazoductul Ungheni-Chişinău va fi terminat la timp.

În discursul său, şeful diplomaţiei moldoveneşti a menţionat că proiectul acestui gazoduct este esenţial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, şi că relaţia cu România e una extraordinară.

„În fiecare zi sunt construiţi câte 600 de metri. Mai avem alte 23 de proiecte finanţate de către România, dar aşteptăm formarea guvernului ca să mergem mai departe”, a declarat Nicu Popescu, citat de Radio Chişinău.

Ministrul de Externe a ţinut să menţioneze că Republica Moldova nu-şi va asuma niciun angajament faţă de Uniunea Eurasiatică şi că nu există nicio înţelegere în interiorul partidelor aflate la guvernare referitoare la modificarea vectorului actual de politică externă. „Noi avem cu Rusia doar probleme comerciale şi încercăm să le rezolvăm pe o platformă bilaterală.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe